אחרי מצוד של חמישה ימים: נלכדו ארבעה מתוך ששת האסירים הביטחוניים שברחו מכלא גלבוע
מאמצי החיפוש המשולבים נשאו פרי כאשר שניים מהמחבלים, מחמוד עראדה ויעקב קאדרי, נלכדו אמש באזור נצרת, ובמהלך הלילה נלכדו גם זכרייה זביידי ומחמוד עראדה בחניון משאיות באזור אום אל גאנם הסמוכה. כעת נמשכים החיפושים אחרי שני המחבלים הנותרים שטרם נתפסו.
מפכ"ל המשטרה רנ"צ יעקב שבתאי ליווה הלילה את הכוחות שפעלו ללכידת ארבעת המחבלים וקיים הערכת מצב בחפ"ק המשטרה בגן נר, בסיומה אמר: "הודות לשיתוף הפעולה בין כל ארגוני הביטחון ולפריסה המאוד גדולה של כוחות המשטרה ומג"ב בשטח, הצלחנו לשים את היד על ארבעה מתוך שישה המחבלים והמצוד נמשך".
שב"ס נערך לפנות אגפים ביטחוניים בכלא גלבוע, הנסיבות בבדיקה
שני אגפים בכלא גלבוע ממנו נמלטו ששת האסירים הביטחוניים פונו בשבת לבתי סוהר בדרום. נסיבות הפינוי בבדיקה. שב"ס מסרו כי בהערכת מצב שקיימה הנציבה קטי פרי עם הפיקוד הבכיר בשב"ס ונציגי כוחות הביטחון המקבילים, הנחתה פרי שהחל ממחר צוותים הנדסיים מיוחדים בשיתוף פעולה עם צה"ל ומומחי בינוי והנדסה יסרקו את שלל בתי הסוהר ברחבי הארץ. עוד נמסר כי שב"ס ייערך למבצעי ניוד נוספים בהתאם לצרכים המבצעיים והערכות המצב הביטחוניות.
רקטה שוגרה לעבר עוטף עזה; צה"ל תקף ברצועה בתגובה
בתגובה לירי, מטוסי קרב ומסוקי קרב של חיל האוויר תקפו הלילה יעדים של חמאס ברצועת עזה, ביניהם עמדה המשמשת לירי מקלעים, אתר אחסון הממוקם בסמוך לבית ספר ומסגדים, וכן מתחם צבאי של הארגון בו ממוקם מפעל המשמש לייצור בטון למנהרות טרור, ונמצא בסמוך לאתרי תרבות. כך נמסר מדובר צה"ל.
חשש לתקלה באלפי בדיקות קורונה שבוצעו במתחמים ברחבי הארץ
למעריב נודע כי ייתכן ונמצאה תקלה באלפי בדיקות PCR שבוצעו בימים האחרונים במתחמי בדיקות הקורונה ברחבי הארץ. זאת, על רקע עשרות אלפי ישראלים שנמצאים בבידוד מסיבות שונות.
הבדיקות שמתבצעות במתחמים השונים של פיקוד העורף מגיעות למעבדות ברחבי הארץ בתוך פלטות שלמות. מפרטי האירוע עולה כי בבדיקות שהגיעו למעבדה מסויימת בירושלים, התגלה ש-150 פלטות שלמות יצאו חיוביות. כמובן שהסיכוי שאלפי בדיקות יצאו חיוביות הוא נמוך, לכן הוחלט לשלוח את כל הבדיקות לבדיקה חוזרת במעבדה אחרת.
דיווח: "הפלגים הפלסטינים נשבעים לפוצץ את כל הבנות הפסקת האש"
העיתון הפלסטיני אל-אייאם דיווח כי מצרים קיבלה הודעה מהפלגים הפלסטינים, שבהם נשבעו הפלגים להסלים ולטרפד את הבנות ההפוגה לאור המשך המתקפה הישראלית נגד האסירים. העיתון ציטט גורם המעורה בפרטים, לפיו "מצרים הגיבה והתחייבה לפלגים להפעיל לחץ מרבי על ישראל להפסיק את התקפותיה על אסירים בבתי הכלא בהקדם האפשרי.
נתיב הבריחה של המחבלים מהכלא נחשף: שלב אחר שלב
אחרי מצוד של חמישה ימים - ארבעה מששת האסירים הביטחוניים שנמלטו מכלא גלבוע נעצרו בתוך שעות ספורות. כך חלה התפנית בחקירה והמצוד שהוביל ללכידת האסירים, שלב אחרי שלב.
אמש בשעות הערב, כמה שעות לאחר מציאת החפצים, התקבל מידע מאזרח בנצרת, מרחק של כ-30 דקות הליכה מהמקום בו נמצאו החפצים, ולפיו פגש בשני חשודים שביקשו ממנו אוכל וניסו להסתיר את פניהם.
הרשות הפלסטינית נסוגה מההסכם להעברת הכסף הקטארי לפקידי החמאס
רופא ממזרח ירושלים ניסה לבצע פיגוע בעיר העתיקה וחוסל
מחבל נורה ונפצע באורח קשה לאחר שניסה לבצע פיגוע דקירה כנגד כוחות הביטחון המוצבים בשער המג׳לס בעיר העתיקה בירושלים. המחבל פונה לבית החולים הדסה, שם נקבע מותו. המחבל הוא ד"ר חאזם אל ג'ולאני, כבן 50 תושב שועאפט, רופא ומנהל מכללת ריאן לרפואה משלימה במזרח ירושלים.
כוחות משטרה בראשותו של מפקד המחוז ניצב דורון תורג'מן נמצאים בזירה וחוקרי המשטרה החלו בחקירת האירוע ואיסוף ממצאים. על פי ממצאי החקירה הראשוניים, המחבל הגיע לעיר העתיקה משער שכם ועשה דרכו עד סמוך לצומת הסמטאות הגיא - מג׳לס. שם ניסה לפגוע בשוטרים המוצבים במקום באמצעות סכין.
בנט: "ישראל תעשה הכל כדי למנוע מאיראן להגיע לנשק גרעיני"
בהמשך, קרא בנט לתגובה בינלאומית: "אני קורא לתגובה בינלאומית הולמת ומהירה למעשיה החמורים של איראן. דו"ח סבא"א מתריע כי הזמן לפעול הוא כעת, ולכן אין להמשיך בציפייה נאיבית כי איראן תהיה נכונה לשנות את דרכיה באמצעות מו"מ שהוכח כחסר תכלית. רק עמדה נחרצת מצד הקהילה הבינלאומית, המגובה בהחלטות ובמעשים, תוכל לגרום לשינוי כיוון מצד המשטר בטהראן, שאיבד כל רסן. ישראל תעשה הכל כדי למנוע מאיראן להגיע לנשק גרעיני".
בר לב: "הירי לעבר בית הניצב - הכרזת מלחמה של ארגוני הפשע על המשטרה"
המשטרה פתחה בחקירת אירוע הירי לעבר ביתו של הבכיר במשטרה שמתגורר בכפר כנא, לא היו נפגעים אך נגרם נזק. השוטרים פרסו מחסומים לאיתור החשודים וחוקרים נמצאים בזירה ואוספים ממצאים.