בעד או נגד תוכניתו של לוין לשינוי במערכת המשפט? זה מה שאתם חשבתם

שאלנו את גולשי "מעריב אונליין" האם הם מתחברים לתוכניתו של שר המשפטים, או לא חושבים שהגיע הזמן לשינוי עמוק במערכת המשפט | אלו התוצאות

מעריב אונליין צילום: מעריב אונליין
יריב לוין
יריב לוין | צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90

שר המשפטים יריב לוין הציג ביום רביעי את עיקרי תכניתו להכניס שינויים דרמטיים במערכת המשפט. במסיבת עיתונאים מיוחדת הסביר לוין כי כוונתו כי לתקן ארבעה נושאים מהותיים: שינוי שיטת בחירת השופטים, הסדרת פסילת חוקים ופסקת ההתגברות, ביטול עילת הסבירות ושינוי תפקידם של היועצים המשפטיים.

בעוד שבקואליציה מיהרו לברך על התכנית, באופוזיציה תקפו והזהירו כי "הממשלה שמה על השולחן אקדח טעון". יו"ר האופוזיציה, יאיר לפיד, טען כי "מה שיריב לוין הציג זה לא רפורמה משפטית, זה מכתב איום. הם מאיימים להרוס את כל המבנה החוקתי של מדינת ישראל".

שאלנו את גולשי "מעריב אונליין" האם הם מתחברים לדבריו, או לא חושבים שהגיע הזמן לשינוי עמוק במערכת המשפט, ואלו היו התוצאות:

38.5% מן המשיבים (2,787) השיבו כי הם בעד התוכנית מאחר והיא תשיב את אמון העם במערכת המשפט, בעוד ש-61.5 (4,444) התנגדו לה, לאור החשש כי היא תפגע אנושות באיזון בין הרשויות ותוביל לאנרכיה.

תגיות:
יריב לוין
/
סקר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף