לראשונה בשב"ס: מפעל שוקולד חדש להעסקת אסירים פליליים עם מוגבלות

היום התקיים בכלא ׳מגן-ניצן׳ טקס חנוכת מפעל שוקולד הראשון בשב"ס בשיתוף פעולה עם עמותת ׳שכולו טוב׳. במפעל מייצרים האסירים מארזי שוקולד באריזות חגיגיות ומיוחדות

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
מפעל שוקולד חדש להעסקת אסירים פליליים עם מוגבלות
מפעל שוקולד חדש להעסקת אסירים פליליים עם מוגבלות | צילום: דוברות שב"ס
3
גלריה

היום (שני) התקיים בכלא ׳מגן-ניצן׳ במעמד נציבת בתי הסוהר רב גונדר קטי פרי, מנכ"ל המשרד לביטחון לאומי עו"ד שלמה בן-אליהו, מנכ"ל עמותת 'שכולו טוב' מר עופר כהן וסגל הפיקוד הבכיר של שב"ס, טקס חנוכת מפעל שוקולד הראשון בשב"ס בשיתוף פעולה עם עמותת ׳שכולו טוב׳.

מפעל שוקולד חדש להעסקת אסירים פליליים עם מוגבלות
מפעל שוקולד חדש להעסקת אסירים פליליים עם מוגבלות | צילום: דוברות שב''ס

בית סוהר ׳מגן ניצן׳ הוא מתקן כליאה המאוכלס באסירים פליליים מתמודדי נפש הזקוקים לתמיכה. על מנת לשפר את תהליך השיקום שלהם ואת סיכוייהם להשתלב מחדש בחברה, יזמו בחטיבת התקון של שב"ס בשיתוף עמותת 'שכולו טוב' הקמת מפעל שוקולד בכלא. מטרת הפרוייקט לתת הזדמנויות עבודה ואפשרות לצבירת נסיון תעסוקתי במהלך ריצוי עונש המאסר על מנת שלאחר שחרורם יוכלו להשתלב בחברה בצורה מיטבית.

מפעל שוקולד חדש להעסקת אסירים פליליים עם מוגבלות
מפעל שוקולד חדש להעסקת אסירים פליליים עם מוגבלות | צילום: דוברות שב''ס

מנכ״ל המשרד לביטחון לאומי שלמה בן אליהו, נפגש טרם הטקס עם נציבת בתי הסוהר וסגל הפיקוד הבכיר לפגישה מקצועית על תקציב המשרד לשנים 2023-2024 ושוחח עם הנהלת שב״ס על אתגרי וייעדי הארגון ״אין ספק כי פרוייקט מפעל השוקולד הוא פרוייקט שתורם רבות לאוכלוסיה. העובדים בשירות בתי הסוהר פועלים מסביב לשעון באופן הראוי להערכה״. ציין בן אליהו והוסיף: ״במסגרת אישור תקציב המשרד לביטחון לאומי לשנים 2023-2024 ובמטרה לחזק את תחושת הביטחון האישי, חשוב לקדם את שירות בתי הסוהר גם בהיבט הטכנולוגי״.

מנכ״ל עמותת ׳שכולו טוב׳, עופר כהן: ״הפרויקט הינו צעד ראשון בשרשרת השיקום, המסייע ברכישת כלים, הזדמנויות ומיומנויות נחוצות על מנת להצליח במגזר התעסוקה. המטרה היא להכין את האסירים לשחרורם, ולאפשר להם להשתלב בהצלחה בחברה״.

תגיות:
אסירים
/
שב"ס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף