הצעת החוק לפירוק לשכת עורכי הדין עברה היום (רביעי) בקריאה טרומית. עו"ד תמי אולמן, מקום שני ברשימתו של עורכת הדין עמית בכר, שוחחה עם ענת דוידוב ב-103FM והתייחסה לידיעה שעוררה סערה.

לשכת עורכי הדין לקראת פירוק? "יש אנשים שרוצים לשרוף את המועדון"
בעקבות הניצחון המסתמן של בכר: הצעת החוק שתפרק את הלשכה

"עצוב, מביש, מפחיד, מאיים, נורא ואיום. איך אפשר להבין דבר כזה? רק לפני 10 ימים עשרות אלפי עורכי דין הלכו לקלפי, שמו את שמו של עו"ד עמית בכר כמי שהם רוצים שיעמוד בראשם. זה אומר, יותר מאשר 50 אחוז, כמות אדירה של עורכי דין שמאמינים בלשכה. אז היום הולכים לסגור את הלשכה כי לא נבחר עו"ד אפי נוה", אמרה אולמן.

לדבריה, "מי שרצה בייקרו - מתנקש היום בחיי לשכת עו"ד. אני קוראת לפעולה הזו התנקשות. אני רואה את העתיד, העתיד נמצא פה. מחר סוגרים את ערוצי הרדיו והטלוויזיה. אלה שלא יסקרו נכונה את מי שצריך לסקר, זו הפעולה הבאה. לשכת עורכי הדין לא מציקה לאף אחד, היא שייכת לעורכי הדין".

עוד טענה: "75 שנה לא היינו גוף פוליטי. בבחירות גם לא היינו גוף פוליטי, כי עובדה שעשרות אלפים, מה שלא היה אף פעם, הגיעו לקלפי, הם אמרו את דברם. הם אמרו 'אנחנו נגד הרפורמה. אנחנו כן חושבים שצריך לדבר'. אסור לפרק אותנו. אנחנו איגוד שנועד להגן על עורכי הדין. אנחנו לא מציקים לאף אחד, אנחנו עושים את כל הפעילות למען עורכי הדין. זאת המטרה שלנו, לשם כך אנחנו הוקמנו ולשם כך אנחנו עובדים ועושים את הכול בהתנדבות. לא יו"ר ולא הסגן ולא אני מקבלים שקל עבור העבודה".

היא ציינה כי "אם אנחנו לא בסדר ואם אנחנו גוף פוליטי, למה לא פירקת אותנו היום? מה יהיה בעוד חמש שנים שאין היום? מעבר לזה, אנחנו נשב, נחשוב, נחשב את צעדינו, אנחנו כמובן פועלים על פי חוק ונעשה הכול על פי חוק כדי שחוק כזה לא יקרה. אנחנו מאמינים גם במערכת בתי המשפט להבדיל מכל מיני גורמים".

"תיכף לא תהיה לנו מדינה, אנחנו הופכים להיות דיקטטורה, ומה אני אגיד? פוטין מחכה לנו פה. אפשר להביא אותו ושהוא ישלוט כאן יחד עם כל מיני גורמים במדינת ישראל וזה לא צריך להיות", טענה, והוסיפה: "אני חושב שאיבדנו כאן את כל היושר המוסרי שלנו, המקצועי שלנו, ואני חושבת שמישהו הפך את המדינה, טלטל אותה בצורה מחרידה לפני מספר חודשים".

לקראת סיום, הסבירה על הצורך בשינוי במערכת המשפט: "תמיד אני אומרת, לשנות צריך, כי יש מקום לשנות, יש מקום להיטיב דברים, לשפר דברים. הרי בשביל זה אנחנו נמצאים. דרך אגב, המערכת הזאת שופרה לאורך השנים. כל פעם יש חוקים שונים והכול נעשה לרווחתו של האזרח, בשביל זה נעשו הדברים. כמובן כולנו מאמינים במערכת בית המשפט. הדבר הראשון, מערכת החוק - היא צריכה להיות מעל כולנו וכולנו צריכים להיות כפופים לה ולדאוג לצרכים שלה".