בית המשפט המחוזי מרכז הרשיע הבוקר (חמישי) את יוסף כהן, שדרס למוות את הילה מיכלי נחמן בכביש 6 לפני כמעט ארבע שנים, בעבירות של הפקרה ובידוי ראיות. הוא לא הואשם בגרימת מותה של מיכלי נחמן ז"ל, משום שבוחני התנועה הגיע למסקנה שהוא לא יכול היה למנוע את התאונה ותוצאותיה הטרגיות. גזר הדין צפוי להינתן בעוד שלושה חודשים. 

מהפרקליטות נמסר בתגובה להכרעת הדין, כי "ביהמ"ש קיבל את עמדת הפרקליטות והרשיע את הנאשם בהפקרה, שיבוש מהלכי משפט והשמדת ראיה. ביהמ"ש קבע כי הנאשם פגע עם רכבו במנוחה, הילה מיכלי נחמן ז"ל, במהלך נסיעה בכביש 6 והפקיר אותה. לאחר זמן מה, הנאשם עזב את המקום מבלי לדווח לשוטרים ששהו במקום על מעורבותו בתאונה. הנאשם אף הגדיל לעשות כאשר נסע משם למוסך שבבעלותו, שם שטף את רכבו, והכל על מנת להשמיד ראיות ולשבש מהלכי משפט. בהרשעה זו, ביהמ"ש ממשיך את המגמה של העברת מסר לציבור הנהגים בדבר החומרה בה רואים בתי המשפט והחברה את עבירת ההפקרה".

עו"ד אופיר סטרשנוב ועו״ד מתן עמוס ממשרד כהן סטרשנוב, ועו״ד תהילה בינו המייצגים  את הנאשם מסרו כי: "המדובר במקרה ייחודי, שבו קבע בית המשפט כי הנאשם אינו אחראי לתוצאות התאונה, וכי הנאשם עצר במקום באופן מיידי, היה שותף להזעקת כוחות ההצלה, ועזב את המקום רק לאחר הגעת האמבולנס. בנוסף, הנאשם הגיע מיוזמתו לתחנת המשטרה זמן קצר לאחר התאונה. לכן, לטעמנו לא היה מקום להרשיעו עבירת ההפקרה, ואנו סבורים שבית המשפט שגה בקביעתו זו. אנו נלמד את פסק הדין ובהחלט נשקול לערער על כך לביהמ"ש העליון".

יוסף כהן. צילום: אבשלום ששוני
יוסף כהן. צילום: אבשלום ששוני

על פי כתב האישום שהגישה הפרקליטות, ב-1 במרץ 2016, בסביבות השעה 20:30, נהגה מיכלי נחמן ברכבה בכביש 6, כשעמה במושב הקדמי יושב בנה הפעוט, ומאחור יושבים אמה וילדיה התאומים, כבני שלושה חודשים. סמוך למחלף חורשים, איבדה שליטה על רכבה, כך שהרכב הסתחרר עד שנעצר על השול השמאלי, כשפניו נגד כיוון התנועה. לאחר עצירת הרכב, החל להיפלט ממנו עשן. בשל הפגיעה ברכב לא ניתן היה לפתוח את הדלת הימנית, ועל כן הוציאה המנוחה את הילדים דרך החלון ולאחר מכן ניגשה לכביש, כדי לסייע לאמה לצאת מהרכב.

באותה העת עמדו על השול הימני בסמוך, לבושים באפוד זוהר, שני אנשים, אשר המתינו להגעת רכב חילוץ לרכבם התקול. בהבחינם באשר שאירע, ומשלא יכלו לחצות את הכביש בשל התנועה הסואנת, התריעו השניים בפנסי הטלפון שלהם לכלי רכב החולפים בכביש על מנת להזהירם מפני פגיעה ברכב. במקביל נהג כהן בנתיב הנסיעה השמאלי, במהירות של כ-150 קמ"ש. בהגיעו בסמוך למקום עצירת הרכב, עמדה המנוחה בנתיב הנסיעה השמאלי בו נהג כהן, ובעודה מנסה לסייע לאימה לצאת מהרכב, פגע בה כהן בעוצמה עם רכבו. כתוצאה מן התאונה נהרגה מיכלי נחמן במקום.

עוד על פי כתב האישום, לאחר התאונה החליט כהן להסתיר את מעורבותו בתאונה, להעלים ראיות ולשבש הליכי חקירה ומשפט. הוא ניגש לשני העדים לתאונה ושוחח עמם, מבלי לומר כי הוא מעורב בה. כהן המתין במקום כ-18 דקות מבלי לומר לאיש, ובפרט לגורמי ההצלה והמשטרה אשר הגיעו למקום התאונה, כי הוא מעורב בתאונה. בשלב מסוים חזר לרכבו ועזב את המקום. מיד לאחר מכן, נסע כהן לסוכנות רכב בפתח תקווה אשר בבעלותו, שטף את הרכב בלחץ מים גבוה והעלים ראיות. בשלב זה, נסע לתחנת משטרת חדרה ברכב השטוף, שם דיווח בכזב כי נסע בכביש 6 ונפגע בתאונה על ידי רכב מרצדס שחור.

בין הראיות שהגישה הפרקליטות, מצלמות אבטחה שמתעדות את מעשיו של כהן, פלטי חברת איתוראן, שמצביעות על המסלול בו נסע, עדויות וכן חוות דעת מומחה, לפיה הרקמות והדם שנמצאו על רכבו שייכות למיכלי נחמן. לו היה נשאר לסייע לה ולא נמלט מהמקום ומנסה לטשטש ראיות – לא היה מואשם כלל. ההפקרה היא העבירה החמורה ביותר בפקודת התעבורה והעונש בגינה עומד על עד 14 שנות מאסר.