"כל עוד הרשויות מעוותות את הדין - משפט צדק לא יתקיים במדינה"

פרקליטות המדינה הגישה את תשובתה לטענות סנגוריו של שאול אלוביץ', הנאשם בתיק 4000, לפיהן הושחרו במתכוון חלקים מתמלילי ההקלטות בהן נראה לחץ פסול. עורך הדין מיכה פטמן התייחס לפרשה

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
שאול אלוביץ' בבית המשפט
שאול אלוביץ' בבית המשפט | צילום: מרק ישראל סלם

"אני חושב  שהטקסט הכי חשוב שצריך לשים לב אליו זה הטקסט שאמרה כבוד השופטת בזמן הדיון עם כל הטענות הללו. כאשר יש בעיה עם תמלול, שאתה לא מבין משהו, לא כותבים שלוש נקודות, פותחים סוגריים, כותבים לא ברור, ואז הסנגור ידע לגשת ולבדוק את זה. כשכותבים שלוש נקודות, לאף אחד אין שמץ של מושג ירוק על מה מדובר, אף אחד לא צריך לחשוב שבדיוק את השם ז'אק חן פספסו ולא הצליחו להבין חמש פעמים. אף אחד לא מבין שהיוזמה של החוקרת פתאום לא מובנת למתמלל, צירופי המקרים הללו מעוררים יותר מדי דאגות".

הנקודה שלא הודגשה מספיק בשיחה הקודמת, בניגוד לסנגורים שבאמת צריכים ללכת לתמליל, לקרוא, לחפש, להשוות בהאזנה, היא שהיועמ"ש לממשלה ואנשי הפרקליטות מדברים ישירות עם השוטרים שהיו שם, אם הנחו אותם או לא זה כבר שאלה אחרת, אבל האנשים יודעים לספר מה היה. הם לא צריכים את התמליל, הם היו שם פיזית, החוקרת הייתה שם. היא תדע להגיד הוא העלה את הרעיון, אני העליתי, הוא זרם איתי או אני איתו, את כל הדברים האלה - החוקרים אומרים לפרקליטות שאומרת את זה ליועמ"ש לממשלה. אם אנחנו מקבלים את תשובתו של היועמ"ש כנכונה, שזה מה שהוא מבין וחשב כשנתן את התשובה, הרי שהתשובה המתבקשת היא ששיקרו אותו, הטעו אותו".

תגיות:
שאול אלוביץ'
/
תיק 4000
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף