שלב ההוכחות במשפט תיקי האלפים יצא היום (שני) לדרך, והראשון לעלות על דוכן העדים היה מנכ"ל וואלה לשעבר, אילן ישועה, שסיפר על הבקשות שהגיעו אליו בנוגע לכתבות על ראש הממשלה נתניהו ובני משפחתו , כמו גם על יריב הפוליטיים.
בתחילה נשאל ישועה על הקשר שלו עם חסרת בזק, שהייתה הבעלים של וואלה לאחר שרכשה את האתר מעיתון "הארץ". התובעת יהודית תירוש שואלת: "מה היה הממשק שלך עם חברת בזק?".
ישועה: "כל עוד וואלה הייתה חברה ציבורית הכל היה בתוך המתכונות הרגילות שהכרתי אותן. לאחר מכן, בסוף 2012 והשקת וואלה כאתר חדשות, התחילו לבוא בקשות לגבי אם ניתן להעלות ידיעה מסוימת או למתן ידיעה מסוימת או להוריד אותה יותר מהר. בקשות שנוגעות לשיקולי עריכה בתחום החדשות בתוך האתר".
"הבקשות נגעו רובן ככולן לראש הממשלה ולמשפחתו", הוסיף ישועה. "הן היו מכמה סוגים: למתן או לא, להעלות או להוריד כתבות שעלולות להסתמן כשליליות לראש הממשה, רעייתו או בנו, ומצד שני להעלות כתבות שמיטיבות איתם. היו גם בקשות להעלות כתבות נגד אנשים שונים שהיו אויבים פוליטיים של של ראש הממשלה. היה משהו מיוחד סביב נפתלי בנט עם הרבה מאוד חומרים שהועברו אלינו וסידרה של כתבות נגד אישתו ונגד אביו. לא ניתן הסבר חוץ מזה שזה מה שראש הממשלה מבקש".
לאחר מכן נשאל ישועה על טלי בן עובדיה, שהייתה עורכת האתר. פרקליטו של אלוביץ' ז'ק חן הגיש התנגדות לשאלה: "כל מה שנשמע עכשיו הוא לגבינו חדשה ולא הופיע באלפי העמודים שהועברו לנו. להקדים התייחסות לעניינים שאנו ביקשנו חומרים זה להפוך את הדיון שלנו לתיאורטי".
ישועה, מצידו, סיפר כי נדרש להעביר את בן עובדיה מתפקידה מאחר שכתבה טור ביקורתי על שרה נתניהו.. עורך דינו של נתניהו, בועז בן צור, קוטע את עדות ישועה וטוען ישנם דברים שלא נאמרו בחקירות ולא מצויים בכתב האישום.
עו"ד בן צור מתנגד: "זה לא מופיע בחקירות במשטרה ולא בריענונים. השמות איילת שקד ואורי אריאל לא מופיעים בכתב האישום". תירוש מפנה ששמו של אורי אריאל מופיע בחקירות שהועברו להגנה.
לאחר מכן סיפר ישועה על מעורבותה של איריס אלוביץ' באתר וואלה, וטען שהייתה עורכת בפועל של האתר. "משלב מסויים הוחלט שאיריס תעבוד מולי והיא תהיה עורכת על. ואז הוקם בוואטסאפ הפורום של איריס, שאול ושלי - לטובת הסיקור למען רה"מ, שיעבוד בצורה יעילה. "הגענו למצב שבו היה פיקוח על עריכה מדוייקת, איזו מילה ותמונה יופיעו וכמה זמן זה יהיה באתר. בסופו של דבר 90% מהבקשות מולאו".
בשלב זה התפרצו בני הזוג אלוביץ' לעבר ישועה: "אתה משקר פשוט. כמה אתה יכול לשקר?".
לאחר ההפסקה וטרם חידוש עדותו של ישועה, פנתה פרקליטתה של איריס אלוביץ עו״ד מיכל רוזן-עוזר לבית המשפט: ״העד כורך ומדבר על שאול ואיריס כאחד. שאול ואיריס - אינם אחד. זה נכון שתהיה לנו חקירה נגדית אבל היא תתקיים בעוד זמן רב, וכבר עכשיו יש תודעה שעלולה להיווצר. ולכן אנחנו מבקשים שהעד, מקום שהוא יכול להגיד על שאול שיעיד על שאול, כשהוא מעיד על איריס שיעיד על איריס וכשהוא מדבר על שניהם שיסביר למה הוא מדבר על שניהם. השופטת פרידמן-פלדמן ביקשה מהתובעת תירוש להנחות כך את ישועה, ואף פנתה לישועה וביקשה ממנו לעשות כן. ישועה השיב ״אשתדל״.
ישועה בעדותו: "סביב הבחירות של 2013 ו-2015 הלחץ עלינו היה מאוד אינטנסיבי. כך גם סביב האינטרסים של אלוביץ'. כמו 'השבוע הוא צריך לחתום לי', 'השבוע הוא צריך לאשר לי'. לפעמים האירועים השתלבו זה בזה. נאמר במילים ברורות שיש עניינים רגולטוריים ושזו 'תקופה רגישה במיוחד'".
"לי ולעורך הראשי אבי אלקלעי היה הומור שחור בינינו. כשהיינו צריכים להכין שתי כתבות חיוביות על נתניהו, אלקלעי היה אומר לי 'שני שיפודים בדרך אליך'. פעלנו כמו מסעדה, פרסמנו כתבות כמו שבמסעדה מכינים שיפודים על פי הזמנה. הוא היה מכנה את ביבי קים (מנהיג צפון קוריאה) ואת אישתו ריי סול (אשתו של מנהיג צפון קוריאה). זה היה סוג של לצחוק על המצב כדי לא לבכות".
"יאיר נתניהו דרש שלא נעלה דברים"
"איריס הייתה איתי על הציר של שרה. היא דיברה איתי, היא ביקשה, לה זה מאוד חשוב. זאב אמר זה חשוב לו, זה חשוב להם זה חשוב לה. הוא היה יותר בציר של שרה. הם צורחים. הוא מסתכל עכשיו על המסך של וואלה ורותח על מה שאתם עושים. ניר לא כתב לי ישירות, היה כותב לשאול, שאול היה מעביר לי ואומר שזה הגיע מניר".
"ניר העביר לי צילומי מסך משיחות וואטסאפ עם יאיר נתניהו, בהם הוא כועס על כתב כזה או אחר בשל משהו שנכתב שלא כמו שצריך ומבקשים ממני לתקן מיד. למשל כשבוואלה סלבס ביקשו ממנו תגובה על חברה חדשה, קיבלתי צילום מסך בו הוא אומר שלא יעיזו להעלות את זה. הוא כתב 'פנו אלי לקבל תגובה. שלא יעיזו ואם כן שידברו עם שאול'. ואני נדרשתי להתערב ולהוריד את הידיעה".