שירות בתי הסוהר (שב"ס) הודיע הבוקר (שלישי) למשפחתו של רס"ם משה חן, השוטר שנפגע בפיגוע, בו עודכן האחרון כי לאור התחשבות בפניית המשפחה ובחומרת האירוע הוחלט לא לממן את הניתוח הפלסטי למחבלת אסראא ג'אבאס. עורך דינו של חן קיבל מכתב, בו נכתב כי שב"ס מעניק אך ורק טיפול רפואי לאסירים על מנת לשמור על בריאותם, כמתחייב בחוק, וככל שמדובר בטיפול שאינו רפואי הבקשות שלה לא אושרו. המחבלת מרצה בימים אלה שבע שנות מאסר.

חן התייחס להחלטה וסיפר על תחושותיו בשיחה עם גולן יוכפז וענת דוידוב ב-103FM: "חברת הכנסת מיכל וולדיגר עידכנה אותי בנושא וכך גם דובר המשטרה. זה משמח אותי מאוד. אני לא יודע למה הגעתי לסיטואציה הזאת, איך אחת כזאת צריכה לקבל ניתוח אף קוסמטי. אני קיבלתי צמרמורת, הרגשתי עצוב, הרגשתי צמרמורת בכל הגוף".

"שבע שנים מאוחר יותר, אני עדיין סובל מהשלכות האירוע - סובל מפוסט טראומה, סובל מכאבי ברכיים, ופתאום את שומעת שזאת שבאה להרוג אנשים, באה לפגע, היא לא באה להציל אנשים - היא רוצה לבצע ניתוח קוסמטי? על מה ולמה?", תהה, "דיברתי עם יו"ר ארגון נכי צה"ל, הוא אמר לי, 'את הדברים החשובים לא אמרת', אז אמרתי לו, 'תגיד לי מה להגיד'. אז הוא אמר לי, 'נכה צה"ל עם אחוזי נכות של 100 פלוס, הם לא זכאים לניתוח פלסטי, אם זה לא רפואי. אז כל שכן מחבלת שבאה לפגע, להרוג אותנו, לפצוע אותנו, היא תקבל את הטיפול הזה?' כל עוד זה מציל חיים, מילא, אבל זה טיפול קוסמטי. מה זה טיפול קוסמטי?".

איך אתה מסביר את התמיכה האדירה שקיבלת כמעט מכל רחבי הארץ?
"בשבוע שעבר ביקרתי בכנסת, הצגתי את עצמי בפני חברי הכנסת והשרים במליאה, דיברתי איתם וכולם חיבקו אותי. הרגשתי מאושר מזה, והגעתי למצב שאף אחד לא חלק על דעתי על כך שהיא אינה צריכה לקבל את המימון לניתוח. אמרתי להם, 'חבר'ה, זה אבסורד'. דיברתי עם אנשים, עם חברי כנסת, שהם מהצד השמאלי של הקשת הפוליטית, הם חיבקו אותי ואמרו לי, 'משה, לא יהיה דבר כזה'".

א' (זוגתו של משה חן) סיפרה לנו כאן כשהיא עלתה אצלנו לשידור לפני שבועיים, שביקשת מהמדינה להשתתף בחלק מהטיפולים שאתה רוצה לעבור והמדינה לא אישרה. מה קורה עם זה?
"אני הייתי רוצה להגיד כמה מילים, אני כעיקרון מקבל כמה דברים ממשרד הביטחון, אני מקבל מהם טיפול, אבל יש דברים שיש מחלוקת ביני לבינם ואני מאמין שנסתדר. דיברתי גם עם המנהלת של משרד הביטחון בירושלים".

עכשיו נענים לבקשות שלך?
"היא אמרה לי שכבר שנה שלמה שעובדים על כל הליקויים שיש. אני הלכתי לוועדות כדי לעלות את אחוזי הנכות. למשל, בטיפול האורתופדי, הרופא בוועדה לא התייחס אלי בצורה נאותה. הייתה איתי עורכת דין, הוא בקושי נתן לה לדבר. אמרתי, 'אני צריך להילחם בשביל אחוז אחד או שניים או חמישה או עשרה. אני צריך לריב איתם בשביל לקבל את זה'. עוד הרבה נכי צה"ל שהגיעו לוועדות הרגישו מושפלים".

חן הוסיף: "דיברתי עם המנהלת של אגף השיקום בירושלים והיא אמרה לי שמאז המקרה של איציק סעידיאן, הכול שונה. אני מקווה שזה ישתפר. בינתיים אני ממשיך לנהל משא ומתן ומקווה שהכל יסתדר בסופו של דבר".

סייע בהכנת הכתבה: אמיתי דואק, 103fm