לצאת מהחובות ב-5 צעדים פשוטים

כל אחד יכול למצוא את עצמו בפלונטר כלכלי -בלי כסף, עם ריביות ועיקולים על הבנק. יש כמה דברים שתוכלו לעשות כדי לצאת מהמצב – עו"ד ניקול כספי עם עצות הזהב

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עורכת הדין ניקול כספי
עורכת הדין ניקול כספי | צילום: יח"צ

הכתבה נכתבה בשיתוף אוביטר

כל אחד יכול למצוא את עצמו בתסבוכת כלכלית, זה לא כל כך רחוק מאיתנו. אם תקופת הקורונה לימדה אותנו משהו, זה שברגע אנחנו יכולים למצוא את עצמנו בחוסר ודאות, צוברים חובות, ריביות והלוואות על הגב. מכאן זו שאלה של זמן ושל מזל, עד שנתחיל לצבור עיקולים והליכים משפטיים שימוטטו אותנו עוד יותר. האם יש מה לעשות במצב כזה? האם תקופה "לא טובה" מבחינה כספית, היא זו שתמוטט אותנו ותשבש את חיינו? ביקשנו מעו"ד ניקול כספי, בעלת ניסיון של שנים כמנהלת בנק ועו"ד המתמחה בשיקום הכלכלי, לסייע לנו בגיבוש הצעדים הנדרשים על מנת לצאת מהתסבוכת.

"מיפוי החובות", מוסיפה עו"ד כספי", זה הבסיס לטיפול שורשי ועמוק בבעיה, כי אם לא יודעים אז גם לא יודעים איך לטפל ובמה לטפל. לפעמים אנחנו מגלים חובות, ריביות, עיקולים או אפילו דברים לא נעימים כמו חשבונות שנחסמו".

בשלב הזה, כך לפי עו"ד כספי, חשוב להכין רשימה מסודרת ומדוקדקת של כל החובות שצברנו. פרט מה החוב, למי החוב, במידה ויש תשלומים לחוב/הלוואה רשמו כמה תשלומים עוד נשארו ומה התשלום החודשי שמשלמים.

לדברי עו"ד כספי, בפועל המשמעות היא לקחת את כלל פלטי החשבונות ופירוט כרטיס האשראי ולרשום את כלל ההוצאות, גם ההוצאות הכי קטנות. דעו בדיוק כמה כסף הכנסתם לחשבון וכמה הוצאתם.

על מנת להקטין את ההוצאות, בדקו אם יש הוצאות כפולות – למשל כפל מול חברות הביטוח, בררו אם יש הוראות קבע שאינן רלוונטיות עבורכם ובכלל, אם יש הוצאות שניתן לצמצמם בקלות יחסית.

הכתבה נכתבה בשיתוף אוביטר

תגיות:
חובות
/
מעריב משפטי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף