בת 13 אותרה נוהגת ברכב ללא רישיון בירושלים ליד אדם בשנות השבעים לחייו. בחקירה המשטרתית, נחשפו חשדות לעבירות מין שביצע בה ובנערות אחרות. לאחר שהושלמה החקירה בתחנת מוריה של מחוז ירושלים ומעצרו של החשוד הוארך מעת לעת, צפוי נגדו כתב אישום בימים הקרובים.
חקירת הפרשייה המורכבת והרגישה שנוהלה על ידי חוקרי תחנת מוריה של מחוז ירושלים, החלה לפני כשבועיים, בעת שהתקבל דיווח על מפגש בין הקטינה לחשוד המבוגר באזור דרום העיר ירושלים, וכי השניים בנסיעה ברכבו של החשוד.
מיד עם קבלת הדיווח, החלו שוטרי הסיור בסריקות אחר הרכב, עד שאותר בסיוע לוחמי מג"ב באזור כביש המנהרות כאשר נוהגת ברכב הנערה כבת 13 בלבד, והחשוד (בשנות ה-70 לחייו) לצידה. השניים עוכבו לתחנת המשטרה מוריה, ושם הוחלט על מעצרו.
מחקירת המשטרה עלה כי לא מדובר במפגשם הראשון של השניים. על פי החשד, החשוד קיים מפגשים מיניים עם הקטינה תמורת תשלום כספי של מאות ש"ח בכל פעם, על אף גילה הצעיר. עוד נודע בחקירה כי ישנן קורבנות נוספים, קטינות אף הן, כלפיהן עפ״י החשד ביצע החשוד הצעות מיניות ומעשים מגונים. בחקירת המשטרה התברר כי החשוד קיים שני מפגשים מיניים עם הקטינה במחסן הנמצא בשכונת קטמון בעיר ובמסגרת החקירה המיוחדת שנערכה, הגיעו לשם חוקרי המשטרה ונאספו ממצאים וראיות הקושרים את החשוד למעשים.
לאחר שמעצרו הוארך מעת לעת בבימ"ש, השלימו חוקרי תחנת מוריה את מלאכת החקירה יחד עם גורמי המקצוע הרלוונטיים ביניהם עובדי הרווחה, בחשד לעבירות אינוס, מעשים מגונים והתרה לאחר נהיגה ללא רישיון כחוק.
בימים האחרונים הוגשה הצהרת תובע מטעם הפרקליטות בדבר הכוונה להגיש נגדו כתב אישום, תוך שמעצרו של החשוד הוארך עד לתאריך 8.1.24 לטובת כך.
פקד חנוך גסנר, קצין חקירות מתחנת מוריה סיפר: ״מדובר באחת הפרשיות המורכבות והקשות שנתקלנו בהן. פרט למישור הפלילי מאופי המעשים והחשדות המיוחסים לחשוד המבוגר, יש את הקורבנות הקטינות שנזקקות לטיפול גורמי רווחה ששולבו כבר בתחילתה של החקירה. ככל שהתקדמה החקירה התחזקו הראיות שנאספו הודות לאומץ ליבן של הצעירות וממצאים פורנזיים שונים שאספנו, וכבר בימים הקרובים צפוי נגד החשוד כתב אישום בגין עבירות המין שביצע. משטרת מחוז ירושלים תמשיך לחקור במקצועיות וברגישות רבה מקרים חמורים מעין לו, במטרה למצות את הדין עם עברייני מין באשר הם ובפרט באלו הפוגעים בנערים ובנערות״.