פרסום ראשון: היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה ופרקליט המדינה עמית איסמן הורו לפרקליטות לפנות לוועדת החקירה הממלכתית לפרשת הצוללות בכדי לבדוק את היקף הטענות לשיבוש הליכי משפט, וזאת בשל הצגת עדויות של עדים אחרים במהלך חקירות של עדים הקשורים להליך הפלילי בעת עדותם לפני ועדת הצוללות.
ל פי קביעת היועצת המשפטית לממשלה בנוגע לוועדת פגסוס, "זימון חשודים, נאשמים עדים או עדים פוטנציאליים בהליכים תלויים ועומדים, להעיד בפני הוועדה טרם שמסרו עדותם במשטרה או בבית המשפט, עלול לזהם את עדותם לפגוע במשקלה, ועל כן לפגוע בטוהר ההליך הפלילי, וכתוצאה מכן, ביכולת בירור האמת... עצם הצגת שאלות לעד בדיון הוועדה עלול להשפיע על תוכן הגרסה שימסור לבסוף בהליך הפלילי בו עליו להעיד – ודאי מקום שיוטחו בפניו גרסותיהם של עדים אחרים".
מכיוון שבוועדת הצוללות הציגו גרסאות של עדים בפני עדים בהליך הפלילי, הסנגורים הזדעקו על שיבוש הליכי המשפט שנעשים בוועדת הצוללות. בעקבות כך, כפי שפורסם לראשונה במעריב, פרקליטיו של מיכאל גנור הנאשם במסגרת תיק 3000, רווית צמח ועמית ניר, הגישו בתחילת חודש נובמבר לוועדת החקירה הממלכתית לפרשת הצוללות שבודקת את הפרשה מכתב מיצוי הליכים, בו הם דורשים מהוועדה לעצור את פעילותה באופן מידי בגין שיבוש הליכי משפט.
כעת אנו חושפים כי אתמול בערב פרקליטות מיסוי וכלכלה עדכנה את הסנגורים בדוא"ל לפיו בהנחיית היועמ"שית ופרקליט המדינה, הפרקליטות פנתה לקבל מידע אודות הטענות של הסנגורים לשיבוש הליכי משפט. מתשובת הוועדה ליועמ"שית, עולה כי ישנו בסיס איתן לחשדות בדבר שיבוש הליכי המשפט בתיק 3000 על ידי דיוני ועדת החקירה הממלכתית לפרשת הצוללות.
בדוא"ל שנשלח מפרקליטות מיסוי וכלכלה והגיע לידי מעריב נכתב כך: " לאחר פרסום העדויות של ועדת החקירה הממלכתית לעניין כלי השיט, מסרתם במהלך דיון בבית המשפט, כי עיון בעדויות מעלה חשש לזיהום ההליך".
"מסיבות אלה, ועל דעת היועצת המשפטית לממשלה ופרקליט המדינה ובהתאם לסעיף 5 להחלטת הממשלה, פנינו ליושב ראש הוועדה וזאת על מנת לקבל מידע האם במסגרת ראיונות או עדויות שנמסרו לוועדה או למי מטעמה, הוצגו בפני עדים, שהינם עדי תביעה בהליך הפלילי, גרסאות של עדים אחרים או עומתו העדים עם גרסאות שונות שמסרו בחקירת המשטרה".
תשובת הוועדה לפרקליטות הייתה זו: "בעדות אהוד ברק צוינה אימרה המופיעה בשורות 202-194 להודעתו במשטרה של אודי שני מיום 23.8.2017. בעדות אודי שני הראשונה צוינה אימרה שלו המופיעה בשורות 202-194 להודעתו במשטרה מיום 23.8.2017. החלקים הרלוונטיים מעדות אליעזר מרום פורסמו באתר הוועדה. החלקים הרלוונטיים מעדות אמיר קין פורסמו באתר הוועדה. החלקים הרלוונטיים מעדות ירון לוי פורסמו באתר הוועדה".
"בעדות משה בוגי יעלון צוינה אימרה המופיעה בשורות 104-99 להודעתו במשטרה של גורם חסוי מיום 24.7.2017. החלקים הרלוונטיים מעדות עוזי ארד פורסמו באתר הוועדה. בעדות עמוס גלעד הראשונה הוצג לו עמוד 4 להודעתו במשטרה מיום 18.7.2017. החלקים הרלוונטיים מעדות רם רוטברג פורסמו באתר הוועדה".
עוד נכתב בפרקליטות מיסוי וכלכלה: "כמו כן, מסרה הוועדה לגבי יעקב הדס, שלא הוצגה לו כל אמרה מהודעתו במשטרה, אך נשאל לגבי חומרים שמסר למשטרה, כפי שפורסם באתר וכן נשאל אודות נתון שלא מסר למשטרה. הוועדה אף עדכנה לגבי דוד שמרון ויעקב נגל, שאינם עדי תביעה, כי החלקים הרלוונטים מהעדויות שלהם פורסמו באתר הוועדה".
כזכור, במכתב הסנגורים שפורסם במעריב והעתקו נשלח למזכיר הממשלה, שר המשפטים והיועמ"שית, כתבו עורכי הדין רווית צמח ועמית ניר כי "הפרוטוקולים המלאים של דברי העדים שהעידו ל פני הוועדה ושעתידים להעיד בפני בית המשפט המחוזי אף נדרשים כדי להציג, בין היתר, לפני הו ועדה הנכבדה את מלוא היקף הפגיעה בזכויות הנאשמים בהליך הפלילי שתלוי ועומד". בנוסף, הסנגורים ביקשו לקבל "תיעוד של תיאומים, אם נעשו, בין הוועדה לבין היועצת המשפטית לממשלה בכל הנוגע לעדי תביעה שמסרו עדותם לפני הוועדה". תיאומים שכאלה, אם היו כאלה, יכולים להצביע על פגיעה בזכויות הנאשמים מצידה של היועמ"שית המשמשת גם כראש התביעה בישראל.