עמותת חדו"ש הגישה לבג"ץ עתירה נגד תקצובן של שתי רשתות החינוך החרדיות – החינוך העצמאי ורשת מעיין – בטענה כי יש להפחית את התקציב המגיע אליהן מכיוון שהם אינם מלמדים את מלוא לימודי הליב"ה, מה שצריך להביא להפחתה בתקציב של המוסדות החרדים. 

לפי העתירה, "המנעות המשיב 1 (משרד החינוך, א"ב) מהפעלת מערך פיקוח אפקטיבי, המציג תמונה אמיתית של היקף לימודי הליבה ברשתות מביא לכך שרוב מוסדות הרשתות מקבלים תקצוב של 100% למרות שהמשיב 1 יודע, שחלק ניכר ממוסדות אלה – ורוב מוסדות הבנים בהן – אינם מלמדים את מלוא לימודי הליבה ועל - כן אמורים להיות מתוקצבים בשיעור מופחת".

לדברי חדו"ש, העתירה מוגשת בעקבות "הודאת משרד החינוך, שעולה ממסמכים שנכתבו סביב ובעקבות ניסיון הממשלה להוסיף תקציבים לרשתות המפלגתיות בגין ממה שכונה תוכנית "אופק חדש". לדברי חדו"ש, משרד החינוך מודה כי לא רק שלא הושלם תיקון של כשלים שהוצגו בדו"ח מבקר המדינה, אלא שאפילו לא נעשה דבר כדי לתקן אותם.

בחדו"ש טוענים כי "אין חולק על כך שבחלק ניכר ממוסדות הרשתות לא נלמדים לימודי ליבה מלאים, שחסר בהם כוח הוראה שהינו בעל כשירות ללמד לימודי ליבה, ושמניפולציות שונות, דוגמת תוכנית לימודים לפי "אשכולות" של מקצועות ליבה, חלף המקצועות עצמם, מרוקנות מתוכן את דרישת ההוראה של לימודי ליבה בהיקף מלא".

עוד נטען בעתירה כי ההוכחה לכך שבמשרד החינוך יודעים כי יש פער בין החובות הקבועות בחוק ללימודי ליב"ה לבין יישומן בפועל ברשתות החרדיות, הוא כי "טיוטת תיקון תקנות חינוך ממלכתי מאוגוסט 2024 אותה ניסה להתקין שר החינוך, יואב קיש, מבקשת לדחות בארבע שנים את ההחלה המלאה של דרישות לימודי הליבה בהיקף מלא, להן מחוייבות הרשתות מזה שנים, וכן את החלת דרישת הכשירות של המורים במוסדות אלה ללמד לימודי ליבה, באופן מוחלט בארבע שנים ובאופן חלקי מדורג במשך שנים נוספות".

בנוסף לכך נטען כי למרות שנושא לימודי הליבה החסרים עלה במסמכים הרשמיים של הגורמים המוסמכים בלשכת היועצת המשפטית לממשלה ובמשרד האוצר, ולמרות קיומם של שישה דיונים בנושא בוועדה לביקורת המדינה של הכנסת, משרד החינוך נמנע מהכרזה על תיקון מיידי של אופן תקצוב מוסדות החינוך של הרשתות, כך שישקף את היקף לימודי הליבה הנלמדים בפועל כבר בשנת הלימודים הנוכחית.

העותרים ביקשו מבג"ץ לקבוע את קיצוץ תקציב הרשתות החרדיות כבר בשנת הלימודים הנוכחית, לקבוע כי התקצוב יהיה בהתאם להיקף לימודי הליב"ה האמיתיים, וגם לעמידת כל מוסד לימודים בחובת ההשתתפות המלאה בבחינות חיצוניות. בנוסף לכך נדרשו השופטים להורות למשרד החינוך להעביר למשרד האוצר פירוט לגבי ההיקף התקציבי המגיע לכל מוסד ומוסד באופן נפרד.