על פי מסמכים רשמיים של שב"ס, רוב המחבלים הכלואים בבתי הכלא בישראל נמצאים במשקל תקין או עודף. על פי נתוני שב"ס, המחבלים עם משקל נמוך סובלים מבעיות רפואיות שאינן קשורות לטיב האוכל שניתן למחבלים בבתי הכלא.

כזכור, בג"ץ הורה כי המדינה צריכה לנמק "מדוע לא ינקטו בצעדים המבטיחים כי גם לאסירים הביטחוניים יסופק מזון המאפשר תנאי קיום בסיסיים בהתאם לדין החל". בתגובת המדינה נטען כי כבר כעת ניתן למחבלים מספיק אוכל בהתאם לדין.

על פי התגובה, תפריט המחבלים, שגובש ביוני 2024, גובש בהליך סדור ומקצועי והוא נתמך בעמדתם של קצין הרפואה הראשי בשב"ס ושל שאר גורמי המקצוע בשב"ס, כולל תזונאית מוסמכת. בכדי לוודא שהתפריט אכן מסופק לכלל המחבלים, שב"ס עורך בקרות מעת לעת.

בנוסף לכך, בשל החלטת בג"ץ להוציא צו על תנאי – מערך הרפואה בשב"ס ביצע בדיקות בכדי לוודא שבריאות המחבלים נשמרת. בשב"ס מדגישים כי המחבלים שנתפסו החל מהשבעה באוקטובר מתאפיינים במצב בריאותי מורכב של פציעות וחולי, והם נכללים בבדיקות. עם זאת, נערך ניתוח כולל של נתוני ה-BMI של המחבלים, ממנו עלה כי 85% מהמחבלים בבתי הכלא הם בעלי משקל תקין ואף משקל עודף.

רק 4% – 413 מחבלים בלבד מתוך 10,275 מחבלים – נמצאים בתת משקל. בשב"ס מבהירים כי מדובר בנתון דומה לשיעור התת-משקל הקיים באוכלוסייה הכללית בישראל, לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בעקבות מיפוי הנתונים, המחבלים הסובלים מתת משקל נבדקו ועלה כי חלקם סובלים מבעיות רפואיות מורכבות אשר משליכות, בין היתר, על המשקל.

בשב"ס מסכמים כי "מבדיקות שבוצעו על ידי מערך הרפואה לא עולה ממצא חריג ביחס למצבם הרפואי של אוכלוסיית הכלואים הביטחוניים, אותו ניתן לקשור לתזונה המסופקת להם. מערך הרפואה ימשיך לעקוב אחר מצבם הרפואי של כלל הכלואים ולהעניק טיפול בהתאם לצורך הרפואי ולהוראות הדין".

בעקבות כל הדברים, עו"ד רן רוזנברג מהפרקליטות ביקש מבג"ץ לדחות את העתירה.