בית המשפט המחוזי בתל אביב קיים היום (שלישי) דיון בעתירתו של נגד המילואים ארי רוזנפלד להקל את תנאי מעצר הבית בו הוא שוהה בשל עיכוב ההליכים נגדו. לאחר הגשת כתב האישום בפרשת המסמכים המסווגים, הפרקליטות החליטה להמשיך לחקור את יועצו הקרוב של ראש הממשלה יונתן אוריך, ובתוך שבוע וחצי תחליט האם להגיש נגדו כתב אישום. בדיון החליט השופט עלאא מסארווה כי הפרקליטות תגיש תגובה עד 16 במרץ בשעה 12:00 בנוגע למסגרת המשפטית של אי מסירת חומרי החקירה בנוגע לאוריך.
בנוסף החליט השופט כי בית המשפט יאשר לפלדשטיין לצאת לטיפול רפואי. עוד הוחלט, כי בית המשפט יאשר לרוזנפלד ולפלדשטיין להגדיל את מכסת המבקרים בשל גודל המשפחה מ-31 מבקרים ל-50. החלטה נוספת שהתקבלה היא לאפשר לרוזנפלד לצאת לסעודת פורים ולהיפגש בסעודה עם חמיו - בכפוף לאיסור שיח על התיק.
רוזנפלד טען כי לאור הנסיבות, יש לכל הפחות להקל את התנאים בהם הוא נמצא, כך שלמשל יהיה מותר לו לקבל מבקרים בביתו וכן הקלות הקשורות בחגיגות הפורים. כזכור, לאחר מאבק ארוך, השופט עלאא מסארווה הורה על שחרורו של רוזנפלד למעצר בית באיזוק אלקטרוני. בפעם הראשונה שהשופט מסארווה הורה על שחרור רוזנפלד, השופט אלכס שטיין הפך את ההחלטה. בפעם השנייה בפרקליטות התקפלו והסכימו לשחרור. הדיון היום החל בדלתיים סגורות.
עו"ד אורי קורב, סנגורו של רוזנפלד: "אנחנו במשחק פרה עיוורת. אנחנו סבורים שהפרקליטות החליטה להגיש את התיק תוך כדי חקירה, בלי לגלות את אוזנינו ואת אוזני בית המשפט. גם אם התיק נסגר, ואז נפתח מחדש - היה צריך לעדכן אותנו. יש חומרים שאנחנו לא נקבל בגלל שיש חקירה פעילה".
קורב: "בניגוד לפלדשטיין, בעניין רוזנפלד יש תסקיר שירות מבחן. פלדשטיין שוחרר ממעצר ללא תסקיר".
הסנגורים מתפרצים: "גם בתיקי רצח לא עושים מה שעשו בתיק הזה. יש הנחיית פרקליט מדינה, אי אפשר להגיש כתב אישום תוך כדי חקירה אם לא עושים הליכים מאוד ספציפיים שלא התרחשו פה".
קורב: "ביקשו ממני לא לומר את זה, אבל אני אומר. הדבר הזה פוגע קשות ברוזנפלד ומשפחתו. אשתו הפסיקה את לימודיה, הפסיקה לעבוד, גם הוא כמובן הפסיק לעבוד - וזה קריטי כשמדברים על הימשכות ההליכים. כשהשופט שטיין החליט להאריך את הליכי המעצר, הוא התייחס למידע האצור במוחו של רוזנפלד. מאז, ראש השב"כ אמר שרוזנפלד פעל ממניעים אידיאולוגיים ולאחר שהבין מה קרה וראה את הנזק - הוא לא יעשה את זה שוב. זה לא ראש צחחת חקירה או ראש אגף, באופן חריג אומר את זה ראש השב"כ בעצמו. זה לא עמד בפני השופט שטיין".
קורב: "יש הבדל בין הנאשמים. יש קביעה בכתב האישום שפלדשטיין רצה לפגוע בביטחון המדינה. לעומת זאת רוזנפלד לא רק שלא מיוחסת לו כוונה כזאת - אלא שראש השב"כ ושירות המבחן קובעים שהמניע למעשיו היה לטובת המדינה".
קורב: "ההתנהגות של הפרקליטות בתיק הזה משפיעה לא רק על הימשכות ההליכים, אלא גם על טענת האפליה. רוזנפלד ופלדשטיין נעצרים ותחת הגבלות - אבל על אוריך והקצינים האחרים שנחקרו אין שום מגבלה. לפי כתב האישום כל מה שארי עושה זה להעביר את המידע לראש הממשלה. פלדשטיין מציג לו מידע שהוא מדבר עם ד' מהמוסד כשמדובר בכלל בעיתונאי, הוא חי בלהלהלנד".
נציגת הפרקליטות: "אנחנו לא הסתרנו מידע מהסנגורים. אמרנו שלא הוחלט האם להגיש כתב אישום נגד אוריך וזה יכול להשתנות. כך נאמר גם בהליך לבית המשפט העליון".
הפרקליטות: "אנו סבורים שפעולות החקירה בעניינו של אוריך חוסות תחת תעודת החיסיון בתיק".
אורי קורב משתולל: "מה זה הדבר הזה, זאת תעודת חיסיון עתידית?"
השופט מסראווה: "מה המסגרת המשפטית לגבי החומרים מהחקירה הנמשכת, אלה חומרי חקירה לפי סעיף 74. איך אפשר לעכב אותם מהנאשמים?"
הפרקליטות: "אנחנו לא בעתירה לגילוי ראייה. אנחנו מעריכים שהחקירה בעניין אוריך תסתיים בעוד שבוע וחצי. אנחנו עושים הכל כדי לא לפרוץ את מסגרת הזמנים הזאת".
הפרקליטות: "צריך לעשות איזון מול המסוכנות שנשקפת מהנאשמים. צריך לאזן בין משך זמן ההליך הצפוי למסוכנות. לא היה שינוי במסוכנות מאז ההחלטה לשחרר אותם למעצר בית".