שופטי בג"ץ החליטו שלא להוציא צו ארעי לחידוש אספקת החשמל לרצועת עזה, ובכך להקפיא הלכה למעשה את החלטתו של השר אלי כהן לעצור את העברת החשמל לעזתים. המשמעות, בין היתר, היא הפחתה דרסטית בהתפלת מי הים בעזה. השופטים - יצחק עמית, נעם סולברג ודוד מינץ - הורו לממשלה להתייחס לסוגיית אספקת החשמל לעזה במסגרת התגובה המסבירה את עצירת הסיוע ההומניטרי.
בעקבות החלטת הממשלה להפסיק את מכירת החשמל לרצועת עזה והטענות בדבר כוונתה לנתק גם את צינורות המים, הוגשה לבג"ץ בקשה במסגרת העתירה להכנסת סיוע הומניטרי לרצועה. בבקשה לצו ארעי נכתב כי המהלך מפר את החובות ההומניטריות של ישראל על פי הדין הבינלאומי, "ככוח כובש" המחויב להבטיח אספקת צרכים בסיסיים לאוכלוסייה האזרחית ברצועה. לטענת העותרים, ישראל מנצלת את שליטתה במשאבים חיוניים ללחץ פוליטי על חמאס, תוך פגיעה ישירה באזרחים.
בבקשה נטען כי כבר בחודשים האחרונים ישראל הגבילה באופן חמור את מעבר הסיוע ההומניטרי לרצועה, כולל חסימת העברת חשמל ומים. המדינה אמנם הסכימה בעבר לחבר קו חשמל אחד להפעלת מתקן התפלה, אך סירבה לחבר בתי חולים או מתקנים חיוניים אחרים. כעת, עם הכוונה להפסיק לחלוטין את אספקת החשמל ולנתק את המים, המצב ההומניטרי צפוי להחמיר משמעותית, תוך פגיעה ישירה בזכויות האוכלוסייה האזרחית.
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
העותרים מבקשים מבית המשפט להוציא צו ארעי שימנע את ניתוק המים ויפסיק את חסימת אספקת החשמל עד להכרעה בעתירה. הם מזהירים כי העדר התערבות שיפוטית יאפשר לממשלה להחמיר עוד יותר את תנאי החיים ברצועה, ללא כל ביקורת. כמו כן, הם מדגישים כי אסור שזכויות האוכלוסייה האזרחית ישמשו ככלי מיקוח פוליטי, וכי על ישראל לעמוד במחויבויותיה הבינלאומיות גם במהלך עימותים ביטחוניים. כאמור, השופטים הורו למדינה להגיב לטענות אך החליטו שלא לתת צו ארעי שיורה לממשלה לחזור לספק לעזה חשמל.