ההתנגשות הנוכחית בין הממשלה ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה מגיעה היום (שלישי) לשיאה. בג"ץ ידון בהרכב סניוריטי, הכולל את יצחק עמית, נעם סולברג ודפנה ברק ארז, בהחלטת הממשלה לפטר את ראש השב"כ רונן בר.
כזכור, השופטת גילה כנפי שטייניץ הוציאה צו ארעי שמונע את כניסת פיטוריו של בר לתוקף עד להחלטה אחרת של בית המשפט. אחת מההחלטות שיעמדו לפתחו של בג"ץ תהיה השאלה האם להכריע במהירות בעתירות, או להמתין ולמנוע את פיטוריו של בר עד לאחר ההכרעה בעתירות. יש לציין כי לפי החלטת הממשלה, פיטוריו של בר נכנסים לתוקף כבר ביום חמישי הקרוב והדבר היחיד שעוצר את הפיטורין הוא צו בית המשפט.
הדיון יתחיל בשעה 09:00 ויועבר בשידור חי באתר "מעריב". הדיון עצמו צפוי לארוך מספר שעות. יש שמונה עתירות נגד פיטורי ראש השב"כ. כל עורך דין המייצג קבוצת עותרים יטען עד רבע שעה כל אחד. לאחר מכן היועצת המשפטית לממשלה תשמיע את עמדתה במשך 45 דקות. בהרב-מיארה עצמה לא צפויה להתייצב, ועמדתה תועבר על ידי מחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה כמקובל.
לאחר מכן, הכנסת תקבל רבע שעה להציג את עמדתה, כאשר מי שייצג אותה ככל הנראה יהיה עו"ד יצחק ברט. בהמשך, עורך הדין ציון אמיר המייצג את הממשלה וראש הממשלה יקבל 75 דקות ולבסוף העותרים יוכלו להשיב עד חמש דקות כל אחד. לעמדת הממשלה, כל עיכוב בפיטוריו של רונן בר יכול לעלות בחיי אדם. לכן, הממשלה תדרוש מהשופטים להכריע במהירות – גם אם זה אומר לתת פסק דין ללא נימוקים.
ייתכן מאוד והשופטים יעדיפו לנסות להגיע לפשרה מוסכמת על הממשלה והיועצת המשפטית לממשלה באשר לתאריך בו רונן בר יסיים את תפקידו בראשות השב"כ, אך במידה ולא תהיה פשרה כזאת ככל הנראה השופטים יוציאו צו שמונע את פיטוריו של בר עד להכרעה בעתירות.
יש לציין כי היועצת המשפטית לממשלה סבורה כי פיטוריו של בר נוגעים בניגודי אינטרסים בשל החקירות נגד לשכת נתניהו במסגרת פרשת המסמכים המסווגים וכן במסגרת פרשת קטאר-גייט.
במסגרת תגובת היועצת המשפטית לממשלה, צורף מכתב של ראש השב"כ רונן בר לשופטים, במסגרתו הוא טוען כי ראשיתו של משבר האמון בינו לנתניהו הנטען לשם פיטוריו, הינו כאשר הוא סרב להגיש לבית המשפט עמדה הקובעת כי בשל המצב הביטחוני נתניהו אינו יכול לעלות על דוכן העדים במסגרת פרשת ההגנה במשפט הפלילי נגדו.
ראש השב"כ המודח הוסיף כי הוא מוכן להעיד בפני השופטים בדלתיים סגורות ובמעמד צד אחד על 17 חקירות דומות לפרשת המסמכים המסווגים, בקשר לדלף של חומר מסווג, אך השב"כ לא הותקף – אלא בפרשה הנוגעת ללשכת נתניהו במסגרתה הועמד לדין דוברו הצבאי של נתניהו אלי פלדשטיין, ונחקר יועצו הקרוב ביותר יונתן אוריך. בר הוסיף כי הפסקת כהונתו נובעת מהתפיסה לפיה הנאמנות של ראש השב"כ צריכה להיות אישית לראש הממשלה – וכי מתן תוקף לפיטוריו ישפיע על תפקודם של ראשי השב"כ לעתיד.