בתום דיון בבג"ץ שארך כעשר שעות אתמול, השופטים הוציאו החלטה המטרפדת את התרגיל שתכננו בממשלה נגד ראש השב"כ רונן בר. במידה ובממשלה יחליטו להמשיך במהלך נגד בר, הדבר יהיה כרוך בהפרת החלטה של בג"ץ - ונראה כי לא רחוק היום שדבר כזה יקרה.
במסגרת ההחלטה השופטים אישרו לרונן בר להגיש תצהיר בתיק, שיתמוך בטענות הקשות והחריגות אותן הוא העלה במסגרת המכתב החריף שהועבר לשופטים, בו נאמר בין היתר כי הקרע בינו לנתניהו החל כאשר בר סרב לעצור את עדות נתניהו במשפט הפלילי נגדו. הממשלה ביקשה להוציא את המכתב מהתיק, אך השופטים קיבלו את בקשת היועמ"שית בעניין.
בניסיון למנוע צורך בכתיבת פסק דין, השופטים הודיעו כי ראש הממשלה והיועמ"שית יכולים להודיע על פשרה בנוגע לפיטוריו של רונן בר עד ליום ראשון שלאחר חג הפסח - עשרה ימים לאחר המועד בו בר אמור להיות מפוטר במסגרת החלטת הממשלה.
הסיכוי לפשרה הוא נמוך ביותר, בעיקר מכיוון שיש גורמים בממשלה שמעוניינים בהכרעה בכיפוף ידיים הנוכחי מול היועמ"שית. אם יהיה פסק דין שימנע את פיטורי בר, השופטים יהיו אשמים. אם יהיה פסק דין שיאפשר את הפיטורין, הוא יהיה חלק מהתחמושת במהלך לפיטורי היועמ"שית.
בנוסף, הוחלט להוציא צו ביניים לפיו רונן בר יישאר בתפקידו עד להחלטה אחרת. צו הביניים מחליף את הצו הארעי שהוציאה השופטת גילה כנפי שטייניץ. גם כעת, השופטים הבהירו כי אסור לממשלה לקדם כל מהלך בקשר לסיום כהונת רונן בר כראש השב"כ, אך כעת השופטים הודיעה כי הם אוסרים גם "הכרזה על מציאת מחליף או ממלא מקום לראש השב"כ", זאת לאחר פארסת ההכרזה על אלי שרביט כראש השב"כ הבא, והשופטים אף הבהירו כי אין לפגוע בסמכויותיו של רונן בר. לצד זאת, כפי שהיה מותר קודם לכן, נתניהו יוכל לראיין מועמדים לתפקיד ללא הכרזה על החלטתו.
לפני שלושה ימים, סגן ראש הממשלה ושר המשפטים יריב לוין הבהיר מהי עמדתו לגבי השאלה מה יש לעשות במקרה בו בג"ץ יתערב בפיטורי ראש השב"כ. עמדתו של לוין היא כי יש להחרים את רונן בר בתפקיד ראש השב"כ עד שהוא ילך הביתה. "לא לעבוד איתו. לא לשתף איתו פעולה", אמר לוין.
נראה שבעקבות הדברים האלו של לוין, השופטים הוסיפו בצו ביניים: "יובהר כי ראש הממשלה והממשלה אינם רשאים לחרוג מסדרי העבודה הנהוגים ביחסיהם המקצועיים עם ראש השב"כ והשב"כ, ובכלל זה ביחס למתן הוראות לבעלי התפקידים הכפופים לראש השב"כ".
"ככל שזה תלוי בי, החל מה-10 לחודש רונן בר יהיה ראש שב"כ בתואר ובתלוש המשכורת מכח צו הביניים של בג"ץ. הא, ותו לא. אני קורא לראש הממשלה לא לזמן אותו לדיונים ולא לעבוד איתו", כתב שר האוצר בצלאל סמוטריץ. שר התקשורת שלמה קרעי המוביל קו של אי ציות לפסיקות בג"ץ שונות, אמר בצורה ברורה יותר: "הממשלה חייבת לציית לחוק. חובת נאמנות למדינת ישראל ולחוקיה. לא לצו בלתי חוקתי וללא סמכות".
עד לאחר חג הפסח, ולפחות עשרה ימים לאחר המועד שקבעה הממשלה, רונן בר יישאר בתפקיד ראש השב"כ. במקרה כזה הממשלה תכננה להחרים את רונן בר, עד שהוא יתייאש. אלא שכעת, לאחר החלטת השופטים, מהלך שכזה יהיה הפרה של צו שיפוטי לכל דבר ועניין. כאשר שרים קוראים לא לציית לצו בג"ץ, השאלה מה נתניהו יעשה רלוונטית מתמיד.