משאית עם 79 פריטי לבוש מזויפים של חברת נייקי נעצרה במחסום חיזמא בדרכה לשווקי ירושלים. מאחורי המשלוח עמד בעל חנות בשוק, שהורשע באחרונה בבית משפט השלום בעבירה של החזקת טובין הנושאים סימן מסחר רשום ללא היתר כדין ולמרות שהפריטים כלל לא הגיעו אליו, בית המשפט דן אותו לשלושה חודשי מאסר בעבודות שירות וקנס של 2,500 שקלים.

על פי כתב האישום, שלח אדם אחר לנאשם, סחורה הכוללת פריטי לבוש שונים, ביניהם כ-79 פריטי לבוש מזויפים של חברת נייקי, במטרה לשווקם בשווקי ירושלים. הסחורה נתפסה כאשר המשאית שהובילה אותה נעצרה במחסום חיזמא לכיוון ירושלים. השאלה המרכזית שעמדה להכרעה בבית המשפט הייתה האם הסחורה המזויפת שנשלחה אכן יועדה לנאשם. שופט בית המשפט, אלעזר ביאלין, קבע כי גרסת התביעה מהימנה, וכי גרסתו של הנאשם לא נמצאה אמינה. טענתו של הנאשם כי הזמין רק פריטי לבוש בודדים נדחתה על ידי בית המשפט.

בדיון לעונש, נציג התביעה הדגיש כי מדובר בהזמנה של 79 פריטים מזויפים ועמד על הערכים שנפגעו במעשיו של הנאשם. התביעה טענה כי מדובר בעבירה מתוכננת וכי חלקו של הנאשם בביצוע העבירה היה משמעותי. כמו כן, נטען כי הנזק הצפוי היה נזק כלכלי הן לחברות והן לרוכשים שהיו עלולים לקבל מוצרים מזויפים. התביעה ביקשה להטיל על הנאשם שישה חודשי מאסר בעבודות שירות, מאסר על תנאי וקנס.

מנגד, סנגורו טען כי פרטי המוצר המזויפים שנתפסו הם בהיקף נמוך יחסית למקרים אחרים, וכי הסחורה לא הגיעה לחנותו של הנאשם ולא שווקה בדוכני השוק. הסנגור עמד על נסיבותיו האישיות של מסרי, שהוא אב לשלושה ילדים ומובטל, וביקש להסתפק בשני חודשי מאסר בעבודות שירות ללא הטלת קנס.

בהכרעתו, כתב השופט ביאלין: "הערכים המוגנים שנפגעו בעקבות ביצוע העבירה הן זכותן של החברות להגן על סימני המסחר שלהן... מעבר לפגיעה הכלכלית בחברה המסחרית כאמור, הוא גם בציבור הרחב אשר אמור היה לקנות מוצרים מזויפים במחיר זול כאשר ייתכן שחלק מהציבור הרוכש אינו מודע כלל לטיב הסחורה ולעובדה שמדובר בפריטי לבוש מזויפים".

השופט קבע כי מידת הפגיעה בערכים המוגנים במקרה זה היא ברף בינוני, זאת הן משום שהפריטים המזויפים לא הגיעו לידיו של הנאשם והן משום שהסחורה המזויפת לא שווקה בחנותו ולא הופצה לציבור. כאמור, לנוכח השיקולים הללו, גזר השופט על הנאשם שלושה חודשי מאסר בעבודות שירות, ארבעה חודשי מאסר על תנאי למשך שנתיים, וקנס בסך 2,500 שקלים.