ראש השב"כ רונן בר היה אמור למסור היום (ראשון) לבג"ץ תצהיר לתמיכה בטענות אותן הוא העלה במסגרת המכתב שלו, אשר נמסר לשופטים במסגרת תשובת היועמ"שית לבג"ץ בנוגע לעתירות נגד החלטת הממשלה לפטרו. הוא ביקש היום ארכה קצרה להגשת התצהיר, ואמור להגיש אותה עד מחר. ראש הממשלה צפוי להגיש תצהיר נגדי ביום חמישי, והשופטים יקבלו כל החלטה על בסיס תצהירים אלו. ככל ובר יחליט להתפטר מתפקידו בטרם הכרעת בג"ץ, השופטים צפויים לדחות את העתירות מכיוון שהעתירה התייתרה.
הממשלה ניסתה לבלום את הגשת המכתב של ראש השב"כ לבג"ץ, וביקשה להוציא אותו מהתיק בין היתר מכיוון שהוא נעדר תוקף משפטי. ואכן, בשל העובדה כי אין תוקף משפטי לטענות שהועלו במכתב, שופטי בג"ץ החליטו לאפשר לרונן בר להגיש תצהיר אשר שקול לעדות בבית משפט. במידה ורונן בר יהיה מעוניין בכך, הוא יוכל להגיש לבית המשפט תצהיר חסוי שיוגש במעטפה - ולא דרך מערכת נט המשפט כמקובל. גם נתניהו יוכל להגיש לשופטי בג"ץ תצהיר בדרך דומה.
אחד הנושאים שיופיעו במסגרת תצהירו של רונן בר הוא עניין דרישותיו החוזרות ונשנות של נתניהו לדחות את עדותו הראשית במסגרת משפטו הפלילי. לפי רונן בר, הדרישות החלו בחודש נובמבר 2024, במסגרתן נדרש ראש השב"כ לתת חוות דעת ביטחונית לפיה בשל המצב הביטחוני לא ניתן לקיים עדות רציפה במשפט נגד נתניהו. בר טוען כי הוא ערך את הבדיקות הנדרשות והגיע למסקנה כי במעטפת הביטחונית הראויה ניתן לקיים את העדות.
בר סבור כי ההודעה לראש הממשלה כי לעמדת השב"כ הוא יכול להעיד בבית המשפט, היא זו שגרמה להעלאת הטענה כי ראש הממשלה נתניהו איבד בו אמון כראש השב"כ. יש לציין כי מדי חודש ראש השב"כ צריך להגיש חוות דעת עדכנית, כך שלעמדתו של בר ישנה משמעות מבחינה זו לזהות ראש השב"כ. עמדה זו של בר היוותה את הבסיס להחלטת היועמ"שית כי נתניהו נמצא בניגוד עניינים בכל הקשור לפיטוריו של רונן בר מתפקידו כראש השב"כ.
בנוסף, בר יתייחס בתצהיר שלו לחקירת הפרשות הביטחוניות הנחקרות בימים אלה, ול"מסע השחרה ודה-לגיטימציה" שנערך על ידי נתניהו כשתקף את רשויות החקירה בטענה כי אלה חקירות פוליטיות. בר יתייחס לחקירת פרשת קטאר גייט וכן לחקירת פרשת המסמכים המסווגים במסגרתה הוגש כתב אישום נגד דוברו הצבאי של ראש הממשלה אלי פלדשטיין ונגד נגד המודיעין במילואים ארי רוזנפלד.
יועצו הקרוב ביותר של נתניהו, יונתן אוריך, נמצא במוקד החקירה של פרשת המסמכים המסווגים שנמשכת גם לאחר הגשת כתב האישום נגד פלדשטיין ורוזנפלד, וגם במוקד חקירת פרשת קטארגייט. בר יטען כי נפתחו 17 חקירות דומות לפרשת המסמכים המסווגים, אך רק במקרה של פרשה זו בה היה מעורב דוברו הצבאי של נתניהו נפתחה מתקפה נגד השב"כ.
מסגרת התצהיר שיוגש לשופטים במעטפה, רונן בר צפוי להוסיף פרטים חסויים בקשר לפרשת קטארגייט ולהוסיף טענות לגבי דרישות של נתניהו להפעיל סמכויות של השב"כ כלפי אזרחי מדינת ישראל. רונן בר דרש מנתניהו לשמור על עצמאות בכל הקשור להפעלת סמכויות אלה.