38,000 שקלים תמורת התקנת מטבח, עבודה שהתעכבה, ותסכול שהוביל למסכת איומים חמורה שתועדה בסרטונים ובהודעות. כך מצאו עצמם שני בני דודים  בפני שופטת בית משפט השלום בתל אביב שקבעה: "לא ניתן להשלים עם מצב בו סכסוך עסקי מצדיק שימוש באיומים".

האירוע התרחש על רקע מחלוקת בין הנאשמים למתלונן בנוגע לעבודות התקנת מטבח. הנאשם הראשון פנה למתלונן שעבד בנגרייה בתל אביב וביקש ממנו להתקין מטבח בדירתו תמורת 38,000 שקלים. בעקבות אי שביעות רצון מקצב התקדמות העבודה, החלה מסכת איומים שנמשכה למעלה משבועיים.

קלנועית, אילוסטרציה (צילום: אינגאימג')
קלנועית, אילוסטרציה (צילום: אינגאימג')

בפעם הראשונה, הגיע הנאשם לעסק של המתלונן ואיים עליו: "אני אשרוף לך את הנגרייה" ו"אני אשרוף לך את הקלנועית". בהמשך, שלח למתלונן הודעות מאיימות נוספות. בן דודו של הנאשם הראשון, הצטרף למסכת האיומים והגיע לעסקו של המתלונן בעת שזה הגיש תלונה במשטרה. הוא תיעד את הגעתו לנגרייה ושלח למתלונן סרטון ובו נשמע מאיים עליו. בהמשך, שלח סרטון נוסף מחוץ לתחנת המשטרה כשהוא ממשיך לאיים.

במסגרת הסדר טיעון, הנאשמים הודו והורשעו בעבירת איומים. התביעה ביקשה להטיל על הנאשם הראשון עונש של 6 חודשי מאסר בפועל שיכול להמירם בעבודות שירות, ועל הנאשם השני 8 חודשי מאסר בפועל שיוכל להמירם בעבודות שירות. הסנגור ביקש להתחשב בהודאת הנאשמים, החיסכון בזמן השיפוטי, לקיחת האחריות והבעת החרטה. כמו כן, טען כי לנאשמים לא הייתה כוונה לממש את איומיהם.

השופטת עדי יעקובוביץ' דחתה את טענת ההגנה כי ההתנהלות "השערורייתית" של המתלונן היא נסיבה לקולא: "לא ניתן להשלים עם מצב בו סכסוך עסקי-כלכלי יצדיק שימוש באיומים שלא כדין כלפי גופו של המתלונן או רכושו, או יהווה נסיבה לקולא במסגרת קביעת המתחם״. השופטת קבעה כי הנאשם הראשון ירצה  45 ימי  עבודות שירות, מאסר על תנאי למשך 6 חודשים וכן פיצוי למתלונן בסך 1,500 שקלים. על בן דודו , שלחובתו 9 הרשעות קודמות, לרבות בעבירות איומים, הוטל עונש חמור יותר של 75 ימי מאסר בפועל וכן פיצוי למתלונן בסך 1,500 שקלים.

בסיכום גזר הדין, הדגישה השופטת את האינטרס הציבורי הדורש ענישה מוחשית ומרתיעה בעבירות כגון אלה, תוך שמירה על עקרון הענישה האינדיבידואלית.