אחרי 87 דיונים: עדות נתניהו מתקרבת לרגעי ההכרעה

החקירה הנגדית של ראש הממשלה בתיק 2000 ממשיכה: על פי הפרקליטות נותרו כ-7 ימי עדות נוספים בתיק השיחות עם נוני מוזס, ואחריה חקירה חוזרת של עמית חדד שצפויה להיות קצרה

גלעד מורג, כתב המשפט של מעריב צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
עדות נתניהו בבית המשפט | צילום: ללא קרדיט
נוני מוזס בעדות נתניהו
נוני מוזס בעדות נתניהו | צילום: חיים גולדברג פלאש 90

בתיק 2000 מוזס נאשם בהצעת שוחד והבטחת שוחד ונתניהו במרמה והפרת אמונים. לפי האישום, לאורך השנים התקיימו בין נתניהו ומוזס יחסי יריבות עמוקה. עם זאת, קיימו השניים במהלך השנים שלוש סדרות של פגישות: בשנים 2008-2009, בשנת 2013 ובשנת 2014. במהלך כל אחת מסדרות הפגישות האמורות, נתניהו ומוזס קיימו שיח על קידום האינטרסים ההדדיים שלהם: שיפור אופן סיקורו של נתניהו בכלי התקשורת מקבוצת "ידיעות אחרונות" והטלת מגבלות על העיתון "ישראל היום", דבר שהיה בעל משמעות כלכלית רבה עבור הנאשם מוזס ועבור קבוצת "ידיעות אחרונות".

נטען באישום כי באחת הפגישות שהתקיימה ב-4.12.2014, ולקראת מערכת הבחירות לכנסת העשרים, מוזס הציע לנתניהו שוחד. זאת, בכך שיביא לשינוי ניכר לטובה בקו ובאופן הסיקור של נתניהו ובני משפחתו בכלי התקשורת מקבוצת "ידיעות אחרונות", ולשינוי לרעה באופן הסיקור של יריביו הפוליטיים, עד כדי "רעידת אדמה" ו"סיבוב הספינה", כאמור בשיחתם.

מוזס הציע כי יעשה כן באופן שיבטיח את המשך כהונתו של נתניהו כראש ממשלה לאורך זמן, וזאת בתמורה לכך שנתניהו ינצל את השפעתו כראש הממשלה לקדם חקיקה שתטיל מגבלות על "ישראל היום" ותביא להטבות כלכליות משמעותיות למוזס ולעסקיו.

בנימין נתניהו, נוני מוזס
בנימין נתניהו, נוני מוזס | צילום: ראובן קסטרו,מעיין טואף/לע״מ

נטען כי נתניהו לא סירב להצעת השוחד ולא הפסיק בעטיה את השיחה עם מוזס, והגם שלא התכוון לקדם את הצעת החוק (שעסקה ב"ישראל היום"), המשיך לנהל עם מוזס שיחה ארוכה ומפורטת על מרכיבי ההצעה והציג בפניו מצג לפיו יש אפשרות של ממש שיעשה שימוש בכוחו השלטוני על מנת לקדם חקיקה המיטיבה עם מוזס. שני הנאשמים דוחים את המיוחס להם באישום. ליבת האישום היא הקלטה בין השניים.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
נוני מוזס
/
בית משפט
/
תיקי נתניהו
/
עדות בנימין נתניהו
/
תיקי האלפים
/
תיק 2000
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף