התחזות לביטוח לאומי ומס הכנסה: קשישים דוברי רוסית נוצלו ונעקצו

כתב אישום בפרשת "העוקץ הרוסי" הוגש נגד אולג פוגוסיאן, תושב בת ים. על פי הנטען הוא חלק מרשת הונאה שיטתית שפועלת נגד קשישים דוברי רוסית. נגנבו כסף, תכשיטים וזהב בשווי חצי מיליון שקל

גלעד מורג, כתב המשפט של מעריב צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
קשישים
קשישים | צילום: נתי שוחט, פלאש 90
2
גלריה

מכתב האישום עולה, כי חברי הרשת נהגו ליצור קשר טלפוני עם קשישים ולהציג עצמם בכזב כנציגי הביטוח הלאומי, רשות המיסים, בנקים וגופים רשמיים נוספים. לאחר שרכשו את אמון הקורבנות, הנחו אותם לרכז כסף מזומן, תכשיטים ורכוש יקר ערך ולהעבירם לנציג מטעמם באמתלות שונות.

בהמשך הגיע פוגוסיאן בעצמו, או מי שפעל מטעמו, אל בתי הקשישים, לרבות לדיור מוגן ואסף את הרכוש והכסף. במקרים מסוימים התחזה לאדם אחר שאינו דובר רוסית, במטרה להקשות על הקורבנות לתקשר עמו ולהבין כי מדובר בתרמית.

זירת נפילת הטיל האיראני בערד
זירת נפילת הטיל האיראני בערד | צילום: חיים גולדברג פלאש 90

עוד עולה מכתב האישום כי פוגוסיאן היה אחראי גם על מימוש חלק מהשלל שהתקבל במרמה. בין היתר, איתר סוחר זהב, בדק מראש את תנאי המכירה ואת המחירים שניתן לקבל עבור התכשיטים, ובהמשך מכר זהב שהתקבל מהקשישים במסגרת פעילות הרשת. בדרך זו, נמכר זהב בשווי של כחצי מיליון שקלים, בנוסף לעשרות אלפי שקלים במזומן שהתקבלו מהקשישים.

כתב האישום מייחס לפוגוסיאן 12 אישומים בגין ביצוע עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות בצוותא, התחזות לאדם אחר בכוונה להונות, גניבה, שיבוש מהלכי משפט ועבירות נוספות. הפרקליטות מבקשת מבית המשפט להורות על מעצרו עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו.

תגיות:
הונאה
/
קשישים
/
זהב
/
כסף
/
רוסית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף