יורשה לעלות להר הבית: המשטרה לא תאריך את הרחקתו של גליק מהאתר

לאחר התקרית בה נעצר חה"כ לשעבר בתחומי המתחם הקדוש בטענה כי לא שמע לכללים המקובלים - פרסמו כוחות המשטרה הודעה לפיה הוא יוכל לשוב לאתר והרחקתו לא תוארך

אלון חכמון כתב פלילים ומשטרה מעריב צילום: מעריב אונליין
ח"כ יהודה גליק בהר הבית
ח"כ יהודה גליק בהר הבית | צילום: אורי בנק
2
גלריה

בהודעה הודגש כי גליק פעל בניגוד לכללי הביקור באתר הר הבית, וכי לא ציית להוראות השוטרים וגרם בכך להפרת הסדר הציבורי. לאחר התקרית, הגיעו כוחות המשטרה לביתו של הח"כ לשעבר בשעה 23:30, בגיבוי צו חיפוש שניתן על ידי שופט בית משפט השלום בירושלים, והתחילו בפעולות סריקה בביתו. גליק מיהר לצייץ על נוכחות השוטרים בביתו לעוקביו.

מעצרו של גליק בהר הבית
מעצרו של גליק בהר הבית | צילום: צילום פרטי

במטה ארגוני המקדש דרשו לשנות את הכללים המגבילים בהר הבית בתגובה למעצרו של גליק: "לא ייתכן שבמקום הקדוש ביותר לעם ישראל, הפורעים מאושרים להלך חופשי והמתפללים היהודים מודחקים לקבוצות מאובטחות ולמסלולי דחק, שגוררות מעצרים של חפים מפשע על שאינם עומדים בכללים הקשים והמגבילים. על הדרג המדיני לדאוג שהר הבית יאובטח כראוי כדי שיהודים יוכלו להלך שם חופשי, או לחלק את שעות הכניסה למקום אם אין מענה אבטחתי".

תגיות:
יהודה גליק
/
הר הבית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף