מספר חשודים נעצרו בחשד למעורבות בעבירות קבלת תעודות מקצוע במרמה

שני חשודים נעצרו לחקירה באזהרה ושבעה נוספים עוכבו בחשד כי קיבלו תעודות עוזר בטיחות ללא הסמכה, כחלק מחקירה גלויה של המפלג לחקירת תאונות עבודה "פלס" בלהב 433

אלון חכמון כתב פלילים ומשטרה מעריב צילום: מעריב אונליין
ניידת משטרה, אילוסטרציה (למקום המצולם אין קשר לנאמר בכתבה)
ניידת משטרה, אילוסטרציה (למקום המצולם אין קשר לנאמר בכתבה) | צילום: דוברות המשטרה

על פי החשד, המעורבים, כל אחד על פי חלקו והמיוחס לו, עסקו באספקה ותיווך תעודות עוזרי בטיחות שלא כדין לגורמים שאינם מורשים לעסוק בתחום באתרי בנייה ברחבי הארץ. תפקידם של עוזרי הבטיחות לסייע למנהל העבודה באתר על מנת להגביר את האכיפה בכל הקשור להיבטי בטיחות ושמירה על חיי העובדים באתר.

בין העצורים שתי נשים שמנהלות מכללה בטמרה, המסמיכה את מנהלי הבטיחות. הן נעצר הבוקר בחשד שנהגו להנפיק תעודות גם לאלו שלא עברו את ההסמכה. בנוסף, עוכב מתווך מערערה שהיה מספק להן את הסטודנטים כדי שילמדו אצלן, יקבלו את התעודות ויצאו לדרך.

מהודעת המשטרה נמסר כי "מפלג פלס ימשיך במלחמתו בתופעת תאונות העבודה בענף הבניה, בחקירת אירועי תאונות עבודה ייחודיים ובפיתוח פרשיות רחבות היקף על מנת לייצר הרתעה, להגביר את הציות לחוק ולהבטיח את שלומם של העובדים".

תגיות:
להב 433
/
חקירה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף