בפקודת התעבורה ישנן 3 עבירות עקיפה נפוצות -
לאחרונה פנה למשרדו של עו"ד לתעבורה נועם קונפינו, נהג אשר הוגש כנגדו כתב אישום מסוג עקיפה בדרך לא פנויה וביקש שאייצגו בתיק. כנגד הנאשם הוגש כתב אישום (תת"ע 5002-10-20) בבית המשפט לתעבורה בירושלים.
לאחר בחינת חומר החקירה נתגלעו מספר נקודות שנויות במחלוקת כשבין היתר השוטר שאכף את העבירה, לא ציין מה המרחק שהיה בין ניידת המשטרה לרכב הנאשם בעת ביצוע העבירה, לא ציין את מסלול הנסיעה עד לעצירת הרכב (כשל לעניין קשר עין רציף), קל וחומר שרכב נוסף הפריד בין הניידת לרכבו של הנאשם בעת ביצוע העבירה.
התביעה אשר ביקשה לפסול את רישיון הנהיגה של הנאשם מעבר לפסילת המינימום שהינה 3 חודשים, נעתרה לבקשת עוה"ד לתיקון כתב האישום, בשל הכשלים הראייתים, כך שיורשע בסעיף של סטייה בחוסר זהירות. התוצאה הינה, רישיון הנהיגה של הלקוח לא נפסל ולו ליום אחד והתיק הסתיים בקנס בסך 1,000 שקלים וללא נקודות.
אם כן, הדרך הטובה ביותר להתמודד עם עבירות מסוג עקיפה הינה פנייה לעו"ד המתמחה בתחום, שעשויה למנוע את פסילת רישיון הנהיגה, והסרת הנקודות בצד העבירה.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.