בצל המחלוקת בוועדה לבחירת שופטים: שר המשפטים מינה שופט זמני לעליון

בהסכמת נשיאת בית המשפט העליון השופטת אסתר חיות, הוחלט למנות את סגן נשיא בית המשפט המחוזי ת"א, השופט שאול שוחט לכהונה של כשישה חודשים

מתן וסרמן צילום: פרטי
השופט שאול שוחט
השופט שאול שוחט | צילום: מערכת בתי המשפט, Cc-by-sa-3.0
2
גלריה

בתגובה למינוי, אמר השר סער כי "אמשיך לעשות מאמצים להגיע להסכמות הנדרשות בוועדה לבחירת שופטים באשר למינויי הקבע בבית המשפט העליון, שישקפו גם את הגיוון הנדרש בערכאת השיפוט העליונה במדינה. האחריות המוטלת עלי היא, בין היתר, לאפשר לבית המשפט העליון לתפקד ולצמצם את הפגיעה הנגרמת לאזרחים כתוצאה מהרכב חסר. אני משוכנע שהשופט שוחט יתרום מניסיונו השיפוטי העשיר ומכישוריו לעבודת בית המשפט העליון".

גדעון סער
גדעון סער | צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90

שוחט המכהן כאמור כסגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, כיהן בין היתר גם כשופט בבית המשפט לענייני משפחה ועמד בראש הוועדה הציבורית לחלוקת חיסכון פנסיוני בין בני זוג שנפרדו, שנקראה על שמו. בעברו גזר 18 שנות מאסר על הרוצח של עו"ד ענת פלינר.

שלושת המועמדים המוזכרים כמוסכמים הם השופטת רות רונן, השופטת גילה כנפי שטייניץ והשופט חאלד כבוב. עם זאת, בגלל חוסר הסכמה - ייתכן שייפתחו מחדש גם המינויים המוסכמים.

תגיות:
גדעון סער
/
בית המשפט העליון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף