מח"ט בנימין הגיע לניחום אבלים בבית משפחתו של הראל מסעוד ז"ל שנרצח בפיגוע בעלי והותקף על ידי נערי גבעות שהגיעו למקום וניסו לגרש אותו. הפרשן הצבאי של "מעריב", טל לב רם, הביא את פרטים חדשים על הידיעה והוסיף פרשנות מדאיגה. 

"רוצח": מח"ט בנימין הגיע לנחם את משפחתו של הראל מסעוד - וגורש על ידי ההמון
"אלימות נבזית": בקואליציה מגנים את גירוש מח"ט בנימין מבית משפחת הנרצח בעלי

"הכול יחסי", הדגיש הפרשן. "לצערנו בשנים האחרונות היו אירועים כאלו עם מח"טים. אני לא מסתכל על האירוע הזה רק נקודתית, אני מסתכל קצת יותר רחב. על דברים יותר עמוקים, שמתרחשים כמה שנים. נכון שאפשר להגיד שזה לא כולם, שזו קבוצה קטנה, אבל אני יותר מוטרד לא מהסיטואציה אלא שיש מעין מסר שהולך ומתרחב, שמנסה לייצר סוג של הפרדה כזו. משהו בסגנון 'הלוחמים האמיצים אל מול הקצונה החלשה'".

הוא המשיך: "אני מזכיר לכולם, מי אלה הקצינים האלה? מכל הארץ, דתיים וחילוניים. הרבה מאוד גם מההתנחלויות. זו הבעיה וזה הפער, זה מה שצריך להטריד אותנו. שיש אמירות שרומזות לזה כל הזמן, אנחנו אכן מתקרבים, לא למדרון חלקלק, אלא למצוק מסוכן. זה מתחיל במסרים כפולים. אם אתה הגוף האחראי על החוק ביו"ש, תעשו את הדברים כחוק, אין בעיה, אבל כשהדברים כך קורים ושבכל אחד אומרים 'אל תשמעו לצבא', אנחנו לא צריכים להתפלא שזה מה שקורה. גורם אכיפת החוק ביו"ש זה הצבא, שכמובן מפעיל את המשטרה וכו'".

"בתוך הסיטואציה המורכבת שאנחנו נמצאים, אחרי שנה וחצי מאוד קשים להתיישבות, זה לא דבר שמצדיק התרחבות של התופעה", הבהיר. "ללא גיבוי מדיני ברור של הדרג הפוליטי, הדבר הזה לא יכול לעבוד. לא יכול להיות שקצינים ולוחמים מסומנים כסוג של אויבים, בחלק מהמקרים, בגלל שהם אוכפים את החוק - זו המשימה שלהם. זה לא שתלך היום, תסתובב ביו"ש, הכול בסדר באמת, העניין הוא איזה קול אתה משמיע בסוף".

"גם בהנהגה הפוליטית, לצערי, בציונות הדתית, הרוב המוחלט של אנשיה בתוך ההנהגה, יש בלבול והוא כזה שיוצר בעיות", הוסיף. "אותו פער כזה, קול שאומר 'אתם לא מבקרים את הצבא'. אנחנו מאוד מבקרים, יש על מה לבקר את הצבא, יש נושאים שצריך לבחון אותם, אבל יש מקרים שצר לי, ולא רק בקרב נער גבעות, השיח הוא שיח של שנאה. כאשר כל הזמן מנסים לרמוז על קצונה רפוסה, זו לא ביקורת, זה כבר קול - זה לא רק נערי גבעות, צר לי".

בהמשך, הגיב לב רם לרקטה מג'נין, כשנשאל האם תושבי האזור צריכים להתרגל לירי הרקטות: "לא, אסור שיתרגלו לזה. יש אבולוציה של רקטות, אני לא חושב שאנחנו שם. זה עוד בשלב מאוד מוקדם, זה הרבה תודעתי אבל אסור לזלזל, צריך לפעול. לא צריך את היכולות של עזה כדי להטריד יישובים".

הוא הוסיף: "מעבר לסיפור הזה, הסיפור של כן או לא מבצע הוא סיפור אחר - הוא בעיקר סוגיית מטעני החבלה. אנחנו רואים שכל פעילות של הצבא הופכת ליום של קרב, ולכן מה שעמד על הסף בדיון אצל ראש הממשלה הוא מאוד פרקטי - האם צה"ל יכול לפעול ולהרחיב מבלי להיכנס למבצע, או האם צריך לעשות פעולה עכשיו. טרם התקבלה החלטה בעניין הזה. כרגע צה"ל יעשה פעולות בשטח, אולי יהיו דברים שקשורים לרקטות, אבל גם אותם אתרי ייצור ייצר פעילות ארוכה יותר. יש סבירות גבוהה שנגיע בסופו של דבר למבצע נקודתי, כרגע טרם התקבלה החלטה בעניין".

סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103fm