שב"כ חשף היום (ראשון) קמפיין "פישינג" שבוצע על ידי גורמים איראניים במטרה לאסוף מידע על מדיניות ואזרחים ישראלים.

נסראללה מאיים: "ישראל כובשת את האדמות שלנו, היא צריכה להיזהר"
"מסכנים את ביטחון ישראל": בכיר לשעבר בצה"ל במסר למחאת המילואים

הותר לפרסום כי מזה מספר חודשים מתנהל קמפיין דיוג, "פישינג", על ידי גורמים איראנים למול אזרחים ישראלים, שכוון בעיקרו למול עובדי מדינה וחוקרים במכוני מחקר שונים.

הפניות לאזרחים בוצעו תוך שימוש בפרופילים מזויפים שהתחזו לאזרחים ישראלים מוכרים, במטרה לאסוף מידע על המדיניות הישראלית, עובדי מדינה ואזרחים ישראלים. ההתחזות הייתה לדמויות שמוכרות לאותם אזרחים שפנו אליהם או שעמדו איתם בקשר, מקצועי או אישי. 

הפניה הראשונית של אותו גורם איראני הייתה לפרופיל ה"לינקדין" של האזרח הישראלי ולאחר מכן השיח עבר להתנהל באמצעות המייל. 

דוגמא להתכתבות בין הגורם האיראני לאזרח הישראלי שעברה מה״לינקדין״ למייל ובה מצורף הקובץ הזדוני (צילום: דוברות השב''כ)
דוגמא להתכתבות בין הגורם האיראני לאזרח הישראלי שעברה מה״לינקדין״ למייל ובה מצורף הקובץ הזדוני (צילום: דוברות השב''כ)

במסגרת השיח בין השניים, האזרח הישראלי הוזמן לכנס. ההזמנה צורפה כקובץ לתכתובת, או לחילופין נשלח קובץ של מאמר או מחקר שעשוי היה לעניין את האזרח.

כאשר אותו אזרח פתח את הקובץ, הותקן על מחשבו קובץ זדוני שנתן לאותו גורם איראני הרשאות גישה למחשבו. כך למעשה, הקובץ יצר השתלטות מרחוק של ״התוקף״ על מחשבו של ״הנתקף״, ומכאן הגורם האיראני היה חשוף לכל המידע שנשמר על גבי המחשב של האזרח הישראלי.

הפנייה של הגורם האיראני התבססה על מידע שנאסף על האזרחים הישראלים מהרשתות החברתיות ומהרשת, תכני ההתכתבויות והקשר היו בעלי התאמה לעיסוקם ותחומי העניין שלהם.

מודעות ועירנות האזרחים אליהם פנו, לצד פעולות נוספות של שב״כ ומערכת הביטחון הישראלית, מנעו מהניסיונות האיראנים להשיג את יעדם.