בצל ההסלמה הביטחונית בשלל הזירות המקיפות את ישראל, ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בהצהרתו לצד שר הביטחון יואב גלנט בזירת הפיגוע כי איראן היא זו שעומדת מאחורי גל הטרור. שלום בן חנן, בכיר בשב"כ לשעבר (המכון למדיניות נגד טרור באוניברסיטת רייכמן), התייחס להתנהלות כוחות הביטחון בתגובה למתיחות הקשה בשיחה עם אודי סגל וענת דוידוב ברדיו 103FM.

עזה תיכנס לתמונה הביטחונית? "יגזרו החלטות שישפיעו גם על הרצועה"
שני פלסטינים נעצרו בחשד לביצוע הפיגוע בהר חברון: הערכה: קיבלו סיוע מגורם נוסף

באשר לאמירתו של ראש הממשלה כי הפיגוע בחברון זו פעולה מכוונת של איראן, אמר: "זה רציני. זה לא מגוחך כמו שזה נשמע. הכוונה ישירה לא הייתה כאן, אבל איראן מכניסה פה לשטח המון מימון, תמיכה".

בהמשך, שיבח בן חנן את פעילות כוחות הביטחון ותפיסת החשודים בביצוע הפיגוע הקטלני בהר חברון: "עוד הישג בשרשרת של הישגים, שמעיד גם על נחישות, גם על רמה מקצועית מאוד גבוהה. תוך 24 שעות לא רק שנתפסו, מודים בחקירה. כל הדבר הזה קרה בזמן שכולנו ישנו. ברכות, ואין ספק שמדובר בהישג בלתי רגיל".

עוד הוסיף על הפיגוע, "אני מאוד מבין את הכאב, ושמעתי את האיש שצערו המוצדק ומובן, והלב נחמץ. פיגוע קשה עם תוצאות מצערות מאוד, אבל זה הזמן, כמו לאחר כל פיגוע אחר, זמן לקור רוח, זמן לנהוג בשיקול דעת". עוד הוא הוסיף: "אי אפשר שהכאב האישי, עם כל הצער שבדבר, הוא זה שיכתיב צעדים. מבלי למתוח ביקורת, כי הוא באמת נמצא בשעה קשה, אבל לא הצלחתי באמת להבין מה בדיוק חבריי בשב"כ או בצה"ל צריכים לעשות יותר. עשינו את כל הדברים האלה ועושים אותם כל הזמן, אני מניח שגם האיש לא התכוון וגם רבים אחרים לא מתכוונים שנעשה צעדים קשים מול אוכלוסייה שהיא אינה מעורבת".

הכוחות בזירת הפיגוע בחברון (צילום :דובר צה"ל)

עוד הבהיר בן חנן: "יש לי מעט מאוד דברים טובים לומר על הרשות הפלסטינית, כל מה שאומרים על הרשות רובו נכון - רשות מאוד בעייתית, לא יציבה, מושחתת, מערכת החינוך שלה נוראית, אפילו במסגרת מערכת היחסים שיש בה עליות ומורדות עם ישראל, קשה לקבל שזו ההסתה בכלי התקשורת, שהשפה היא שפה שאנחנו לא מקבלים. אבל, אין לנו פשוט אופציה אחרת. מהסכמי אוסלו ועד עכשיו קיבלנו עלינו את המצב שבו אנחנו מניחים לרשות פלסטינית לקיים מידה כזו או אחרת של שליטה בשטח. הדבר הזה השתלם לנו, למרבה ההפתעה, עם כל הביקורת שיש לי על הרשות. הרשות הפלסטינית גם בעצם ימים אלה מבצעת, יש שיתוף פעולה ביטחוני".

"הפת"ח לאורך השנים היה פה ושם והצטרף לגלי פיגועים כאלה ואחרים. לצערי הרב, הרשות היא לא גוף חזק שיש לו שליטה אבסולוטית. זה חלק מהביקורת, אבל עדיין אני חושב ששיתוף הפעולה הביטחוני והאינטרס של מדינת ישראל הוא לשמור על יציבותה של הרשות", הדגיש.

 סיעה בעריכת הכתבה: שני רומנו 103FM