על רקע האיום האיראני המתגבר ואזהרות שב"כ בנוגע לביטחונו של ראש הממשלה על רקע ההפגנות הסוערות נגדו, בכיר שב"כ לשעבר, יוסי אמרוסי ("הביטחוניסטים") שוחח הבוקר (חמישי) עם יואב מינץ בתוכנית "קפאין" ברדיו צפון 104.5fm ושיתף כיצד הוא רואה את התמונה בשני הגזרות הללו.

מתקפה על נתניהו: "הבעיה של ישראל, הוא לא יודע מה הוא עושה"

בנוגע לאיום האיראני, אמרוסי הסביר כי: "אכן היה חיסול של איראני בכיר מאד במערכת הצבאית האיראנית וצה"ל אכן בכוננות מלאה. מבחינת האיראנים כל האופציות פתוחות ואפשריות. היו איומים מפורשים של בכירים איראנים להגיב ויש אווירה של תגובה גם בתקשורת האיראנית עם פסוקים מהקוראן. אולי פעם ראשונה שהמבנה שהותקף הקונסוליה שליד השגרירות, האיראנים מחשיבים אותו כמבנה טריטוריאלי איראני שטח ריבוני כמו בכל שגרירות בעולם והאיראנים רואים בכך כאילו נתקפה מדינתם".

הוא המשיך: "גם התאריך משמעותי יום שישי אחרון של רמדאן ויום ירושלים וגם לילת אל-קדר, שזה משמעותי בחודש הרמדאן. לכן צה"ל עושה נכון שמעלה את הכוננות ושמענו גם על גיוס של מילואים במערכת ההגנה האווירית. לכן צריך להעריך שכל האופציות האיראניות פתוחות, יכול להיות פיגוע בשגרירות שלנו בחו"ל או תקיפה אווירית בכל מקום ובכל זמן וצריך להיערך לכך".

ישראל ערוכה או שצריכה עוד לבצע פעולות נוספות?
"בביטחון אתה עושה תמיד את המקסימום ואחר כך אתה מגביר. עושים הערכת מצב, מבצע דברים נוספים, אחר כל מבצע עוד הערכת מצב.... זה משתנה גם בהתאם למודיעין ובהתאם להתרחשויות. אני מאמין ביכולת של מערכת הביטחון להיערך לכל תגובה ואם תהיה גם נדע להגיב.

בנימין נתניהו (צילום: מרק ישראל סלם)
בנימין נתניהו (צילום: מרק ישראל סלם)

לראשונה שומעים אתמול על אזהרה חריפה של ראש השב"כ, רונן בר, בעקבות העימותים ליד בית ראש הממשלה: "מגמה שעלולה להוביל למחוזות מסוכנים" - זה מחזיר אותנו קצת ל-1995.
"אבטחת ראש הממשלה זו אחת המשימות המרכזיות אם לא המרכזית שבהן של שירות ביטחון כללי. ביטחונו זה דבר מאד חשוב. שב"כ פועל כל הזמן לשמירת בטחונו ושמירת סמלי שלטון נוספים. מעגלי האבטחה של ראש הממשלה הם רבים. יש את המשטרה, יש שב"כ, יש גם חלוקה מסוימת. המשטרה אחראית על הפרות הסדר והמאבטחים של 730 הם מעגל האבטחה האחרון ששומר על ראש הממשלה. צריך לזכור שבהפגנה האלימה האחרונה לא נשקפה סכנה לראש הממשלה באותו אירוע. ההודעה שיצאה משב"כ היא למעשה זרקור על הסכנה והפוטנציאל לסכנה שעלולה להיגרם מהדבר הזה".

האם בידי שב"כ יש מידע שגורם לרגישות יותר גבוהה ממה שהיה עד היום?
"מערכת הביטחון בטוחה משני חלקים עיקריים: המודיעין והאבטחה שהיא המעגל האחרון. מודיעין תמיד צריך לאסוף ותמיד יש אבל לא יודע אם יש משהו קונקרטי אבל יש מודיעין שתמיד צריך להתייחס אליו. צריך להיות ברור לציבור שיש מחאה לגיטימית, הפגנות לגיטימיות, חוקיות שמאושרות ע"י המשטרה. מחאה שהיא אלימה, חסימות הכבישים, מדורות ופגיעה במחסומים זה בלתי חוקי ומאד מסוכן. תאר לך מצב שעומד מאבטח של 730 ומפגין רץ באמוק לבית ראש הממשלה, אתה לא יכול לדעת אם הוא חמוש או לא חמוש. אתה מכניס את המאבטח לסוג של דילמה מה לעשות עכשיו. יכול להיות שהמאבטח הוא שוטר שיירה, זה יהיה אירוע מאוד מאוד מסוכן".