משפחתו של ווסים מחמוד שנפל באסון ברפיח: "תמיד היה איפה שצריך להיות"

שריף גאנם, דודו של סרן ווסים מחמוד ז"ל שנהרג באסון הנמר"ה ברפיח, שוחח עם ענת דוידוב ואודי סגל וסיפר את סיפור הלוחם מבית ג'אן: "הייתה לו יד נפוחה לכמה שבועות והוא המשיך בלחימה ולא נתן לזה להפריע לו"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
מתחם השהייה התת קרקעי שאותר על ידי גדוד 890 ברפיח | צילום: דובר צה"ל

"היה אירוע טרגי וקשה לכולנו", אמר גאנם. "ווסים היה הילד של אמא, בחור צנוע, בחור שאהב את הארץ, את החיים, הוא תמיד חתר למגע, ידע מה הוא רוצה לעשות בחיים שלו. הוא חבר של כולם. מה עוד אפשר להגיד עליו? בעל התכונות היפות והאמיצות, מלח הארץ. אתמול נודע לנו מנציג צה"ל שהוא החליף את המ"פ שלו בלחימה עקב פציעה שלא הכרנו, זה לא מפתיע אותנו כי הוא תמיד היה איפה שצריך להיות. דמות של מפקד, של חבר, של חייל".

עוד סיפר: "ב-1952 האבא של הסבא של ווסים היה החלל הראשון בבית ג'אן. מאז יש לנו לא מעט חללים מכל החילות. בית הקברות מלא לצערי. המספרים רק עולים ועולים כל שנה. הציעו לווסים לצאת ללימודים, והוא נשאר בקבע גם כשהייתה לו את האופציה לצאת לחל"ת במרץ. הוא אמר שיישאר עד סוף הלחימה ואז ייצא ללימודים. הוא נפצע וסירב לבצע ניתוח. הייתה לו יד נפוחה לכמה שבועות טובים, והוא המשיך בלחימה בעזה ולא נתן לזה להפריע לו".

תגיות:
רפיח
/
חללי צה"ל
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף