שוטר היס"מ יוסי קירמה (29) ממבשרת ציון ולבנה מליחי (60) תושבת ירושלים, הם שני הנרצחים בפיגוע הירי שאירע הבוקר (ראשון) בירושלים, כך הותר לפרסום. רב סמל מתקדם קירמה, לוחם ביחידת הסיור המשטרתית בעיר, היה אחד השוטרים שנלחם במחבל ונורה במהלך חילופי האש תוך שהוא מבצע מרדף רכוב אחרי היורה. הוא חתר למגע בחירוף נפש על מנת לנטרל את המחבל ובכך מנע פגיעה נוספת בחפים מפשע. לאחר שנורה הוא פונה לבית החולים כשהוא פצוע באורח אנוש, שם נלחמו הרופאים על חייו, עד שלבסוף נאלצו לקבוע את מותו.



קירמה התגייס לשורות המשטרה לפני ארבע שנים ולפני כארבעה חודשים התחתן. לאחר מותו הועלה קירמה בדרגה, והלווייתו תתקיים היום בשעה 17:30 בחלקה המשטרתית בבית העלמין הצבאי בהר הרצל. הוא הותיר אחריו אישה, הורים ושני אחים. 



השוטר שנרצח - מנע פיגוע בעבר


תיעוד חיסול המחבל בירושלים

בחודש דצמבר אשתקד, במהלך סיור בגזרת ירושלים הבחין קירמה באדם שהסתובב בצורה חשודה ליד גן ילדים בעיר.הוא ושותפו לסיור החליטו לבדוק את החשוד ובחיפוש על גופו איתרו סכין. בחקירתו הודה החשוד שתכנן לבצע פיגוע דקירה ועל פועלו הוענק לקירמה ציון לשבח ממפקד מחוז ירושלים. 



מליחי, גמלאית הכנסת, עבדה בכנסת יותר מ-30 שנה, תחילה במזנון ואחר כך כעובדת כנסת מן המניין שעבדה שנים רבות במחלקת המשק. עובדי הכנסת הוותיקים ציינו כי הם זוכרים אישה חמה מאד, אהובה על הכול, מסורה, אכפתית וצנועה.  גם לאחר צאתה לגמלאות בשנת 2010, המשיכה לבנה מליחי להיות בקשר עם הכנסת ולהשתתף באירועי הכנסת השונים ממש עד לימים אלה. מנכ"ל הכנסת אלברט סחרוביץ שלח תנחומים למשפחתה: "עובדי הכנסת המומים מהרצח הנורא וכואבים יחד עם משפחתה של לבנה מליחי שרבים בכנסת הכירו היטב. תנחומיי בשם כול משפחת הכנסת. יהי זכרה ברוך".



מליחי הותירה אחריה בעל, שלוש בנות ושישה נכדים. היא תיקבר בשעה 19:30 בבית הקברות "קהילת ירושלים" בבית העלמין שבקרית שאול.


יוסי קירמה, נרצח במהלך חילופי האש עם המחבל. צילום: באדיבות המשטרה



המחבל שביצע את פיגוע הירי בירושלים. צילום:שלומי כהן, פלאש 90


זירת הפיגוע, הבוקר. צילום: מרק ישראל סלם


במהלך הפיגוע שאירע בשעות הבוקר, נפגעו שבעה בני אדם, ביניהם שני ההרוגים וחמישה פצועים. בין הפצועים, שתי נפגעות מתאונה שנגרמה כתוצאה מהפיגוע ושלושה נוספים שלקו בהתקף חרדה. הירי הקטלני של המחבל התבצע מתוך רכב חולף, סמוך לרכבת הקלה בגבעת התחמושת בירושלים. המחבל ככל הנראה הגיע ברכב מכיוון צומת הגבעה הצרפתית, ירה לעבר אנשים שעמדו בתחנת הרכבת ופגע באישה. משם הוא המשיך בנסיעה במהירות לכיון צומת קלרמון וירה לעבר אישה נוספת שהייתה בתוך רכבה והמשיך בנסיעה לכיון שייח' ג'ראח, עצר את רכבו בצד הכביש, הבחין בצוות לוחמי יס"מ אופנועים שנסעו לכיוונו וירה לכיוונם תוך שהוא פוגע בשניים מהם. צוות לוחמי מג"ב שקיבל את הדיווח והיה בסמוך הבחין במחבל ברכבו וחיסל אותו.
 
פרמדיק מד"א אהרון אדלר, שנכח בתחילת האירוע, סיפר: "כשהגעתי למקום הבחנתי באישה כבת 60 עם פצע ירי בפלג גופה העליון. היא הייתה מחוסרת הכרה, ללא נשימה וללא דופק. הענקנו לה טיפול רפואי מציל חיים והעלינו אותה לניידת טיפול נמרץ שלנו שהייתה במקום. האי פונתה לבית החולים הדסה הר הצופים כשמצבה אנוש. תוך כדי קיבלנו דיווח על פצועים נוספים ברחוב שמעון הצדיק, המשכתי לשם באופנוע טיפול נמרץ וכשהגעתי ראיתי שני הפצועים כבני 30 שסבלו מפצעי ירי, אחד היה בהכרה מלאה ונפגע בגפיים והשני בפלג גופו העליון. לאחר טיפול מהיר בשטח פינינו את הפצועים לבתי החולים. במהלך הפינוי הפצוע טופל לעצירת דימומים, טיפול לכאב ונוזלים".


זירת הפיגוע, ליד הרכבת הקלה. צילום: דוברות איחוד הצלה


המחבל לשוטר שעצר אותו: "תזכור את הפנים שלי, עוד ניפגש"

המחבל אשר ביצע את פיגוע הירי, בן 39 מסילואן,  מוכר לרשויות אכיפת החוק בישראל. המחבל אמור היה להתחיל לרצות היום עונש של ארבעה חודשי מאסר בגין תקיפת שוטר שביצע בעבר. מכתב האישום נגדו עלה כי באפריל 2014 ניסה לחדור מחסום משטרתי בהר הבית, אחד השוטרים ביקש ממנו לעזוב את המקום ובתגובה חבט המחבל בפניו באגרוף. השוטר ניסה להשתלט עליו כאשר הוא משתולל ומקלל את השוטרים. לאחר שנאזק ונעצר, הוא הובל לניידת שם אמר לשוטר "תזכור את הפנים שלי, אנחנו עוד ניפגש". הפרקליטות ייחסה לו עבירות של תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות והפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו וכאמור, נגזרו עליו ארבעה חודשי מאסר.
 
בעבר אף נידון המחבל לשנת מאסר בגין ביצוע עבירות של הסתה לאלימות או לטרור ושמונה עבירות של תמיכה בארגון טרוריסטי, בגין פרסומים ברשת הפייסבוק. ב-2015 הוגש נגדו כתב אישום ובו 14 סעיפים בהם נטען כי פרסם בחשבון קריאות ישירות למעשי אלימות וטרור נגד אזרחים וכוחות הביטחון בישראל, וכן פרסם תכנים מסיתים בתקופה המתוחה שבה אירעו חטיפת ורצח שלושת הנערים גיל-עד שעאר ז"ל, נפתלי פרנקל ז"ל ואייל יפרח ז"ל, מבצע "שובו אחים", חטיפת ורצח הנער מוחמד אבו-חדיר ו"צוק איתן". 
 
פרקליטות מחוז ירושלים חתמה עמו על הסדר טיעון, לפיו יודה בביצוע 12 עבירות של הסתה לאלימות או לטרור ותמיכה בארגון טרור. ביולי 2015 הוא הורשע בבית משפט השלום בירושלים. הפרקליטות ביקשה מבית המשפט לגזור עליו עונש של בין 15 ל-30 חודשי מאסר. אולם השופט מרדכי כדורי, סבר כי יש להתחשב בפרק הזמן הממושך שהנאשם ישב במעצר וגזר עליו שנת מאסר וכן הורה לחלט את מכשיר הטלפון הנייד, באמצעותו פרסם את דבריו. בנוסף, בחודש יולי השנה הוצא צו בחתימת מפקד מחוז ירושלים המונע מהמחבל גישה להר הבית.


זירת פיגוע הירי, היום