ראש סוכנות החלל הישראלית, האלוף במיל' יצחק בן ישראל, פרסם אתמול פוסט בפייסבוק, בו הוא טוען שישראל השיגה פריצת דרך שתאפשר לה לפתח נשק מבוסס לייזר ליירוט רקטות. בראיון הבוקר (חמישי) לאלון בן דוד, רוני דניאל ויואב לימור ב"קבינט" ב-103FM, התייחס בן ישראל, לשעבר ראש מינהל פיתוח אמצעי ללחימה בצה"ל, לנושא ואמר כי כבר בתוך שנה צה"ל יוכל להצטייד במערכת כזו, אם יינתנו התקציבים המתאימים.
בן דוד: "שנים שמלווה אותנו הוויכוח על מערכות ההגנה האקטיבית המבוססות לייזר ולא על יירוט קינטי, ששורה של מומחים ואפילו כת, הייתי אומר, דוחפים את הסיפור ואומרים שמדינת ישראל חייבת לעבור ללייזר".
דניאל: "אתה יודע שלא עוברים ללייזר כי לא הייתה פריצת דרך טכנולוגית".
בן ישראל: "לא מדובר על בטרייה, אבל זו מערכת שאפשר לערוך אותה לגודל של משאית שיכולה לנוע ממקום למקום, היא מסוגלת לירות, לייצר קרן לייזר ולירות אותה לעבר רקטה, או אפילו במקרה של לייזר אפשר אפילו פצצות מרגמה. פצצות מרגמה עפות זמן קצר מדי עד שפוגעות במטרה ולמערכות של טילי יירוט לוקח יותר מדי זמן להגיב. לייזר יכול ליירט אותן כי הוא טס במהירות האור ויכול להפיל אותן כמו שהודגם לפני 20 שנה, אלא שעכשיו הטכנולוגיה בשלה. היא לא הייתה בשלה ב20 שנה האחרונות".
בן ישראל: "לא. אין בחיים מערכת שהיא הרמטית במובן של 100 אחוז. אין דבר כזה. אפילו אנחנו בני אדם לא הרמטיים. זו מערכת מאוד מתוחכמת, אבל אם אתה מדבר על אחוזים של הגנה מקובלים, כלומר - קרוב ל-100 אחוז למרות שזה לא הרמטי. בהחלט יש למערכת הזו מגבלות שאני לא רוצה לפרט אותן כאן, אבל השילוב שלה יחד עם כיפת ברזל הוא כמעט בלתי מנוצח".
בן ישראל: "המערכת הבשילה בארץ. אם אתה רוצה שמות של חברות זה פחות חשוב, אבל הזמן שמדובר אחרי פריצת הדרך להצבת מערכות ראשונות יכול להיות קצר ומותנה בשאלות, כמו כמה תקציב יוקצה, איזה מאמץ צהל ירצה. כשאני אומר 'קצר' זה סדר גודל של שנה - שבתחומים האלה זה מאוד קצר.
בן ישראל: "כן הטווח הקצר שהוא מאופיין ע"י כמות אינסופיות של רקטות בהחלט - במלחמה הכלכלית זה נותן תשובה מלאה. טווח קצר ממאות מטרים עד לטווח של עשרות קילומטרים".
בן ישראל: ורקטות אחרות.