עמידרור: "זה לא סוף העולם אם ארה"ב תמכור לאמירויות מטוסי F35"

ראש המל"ל לשעבר התייחס לפרסומים על מכירת מטוסי ה"אדיר" לאיחוד האמירויות, ואמר לאריה אלדד ואבי יששכרוף: "ארה"ב לא צריכה את הסכמתנו במידה ויחליטו לעשות זאת"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: רויטרס
2
גלריה
walla video test11 | צילום:

לדבריו, אם האמריקנים יחליטו למכור מטוסי F35 לאמירויות, ישראל תאמר 'אנחנו מאבדים חלק מהיתרון האיכותי, מה עושים על מנת שהוא ישמר'? "לכן, אני לא יודע אם הוסכם או לא הוסכם, אם יימכר או לא יימכר, אבל גם אם יימכר זה לא סוף העולם במובן הזה שיש דרכים לשמור על היתרון האיכותי של מדינת ישראל", הדגיש הבכיר לשעבר.

"דרך אגב, בעבר, ישראל התנגדה למכירת F15 לסעודים ואחרי שהאמריקנים שמעו אותנו בקשב רב, הם מכרו להם. אני מתאר לעצמי, לא הייתי במערכת המקורבת לנושא אבל אני מתאר שהם אמרו 'אנחנו מוכרים ונותנים לכם משהו על מנת שמצבכם לא יורע'", ציין, "אם האמריקאים יחליטו לבצע את המכירה, כמדינה ריבונית, הם לא זקוקים להסכמתנו".

ההתנתקות מגוש קטיף, ארכיון
ההתנתקות מגוש קטיף, ארכיון | צילום: אריק סולטן

עמידרור הדגיש כי "בסוף, צריך לשמוח מאוד על ההסכם הזה, בבחינת פריצת דרך משום שהוא מראה שניתן לחתום הסכמים עם מדינות ערביות, בלי לתת את המפתח לתהליך הזה בידיהם של הפלסטינים".

walla video test11 | צילום:
תגיות:
F-35
/
הסכם השלום עם איחוד האמירויות הערביות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף