גורם בטחוני בכיר התייחס הבוקר (חמישי) בשיחה עם כתבים צבאיים להשבת גופת הצעיר טירן פרו לישראל. "זו פרשה שבבסיסה היא פרשה הומניטארית במסגרתה שני חברים נכנסים לג׳נין, מבצעים תאונת דרכים קשה ונפצעים. הגופה הושבה לישראל בסביבות השעה ארבע לפנות בוקר, בהובלת מתאם פעולות הממשלה בשטחים האלוף רסאן עליאן", ציין בראשית דבריו

דרמה בג'נין: צעיר ישראלי נהרג בתאונת דרכים, גופתו נחטפה מבית החולים
דודו של טירן פרו: "אם לא היינו מקבלים את הגופה, היינו מתעוררים ליום שהמדינה לא ידעה"

הוא הוסיף: "הערכה רבה למשפחת פרו שסמכו על הצבא ומערכת הביטחון שנחזיר את הגופה". עוד ציין כי "הרשות הפלסטינית ומנגנוני הביטחון לקחו את הארוע הזה כמבחן לפתור בעיה מורכבת דווקא בעיר ג׳נין. הרשות הוכיחה כאן משילות ואחריות, וזה כשאנחנו בתקופה מורכבת ביטחונית וחווים פיגוע בירושלים".

"לא ניהלנו משא ומתן עם חוטפי הגופה", הדגיש, "העברנו דרישה חד משמעית: או שיחזירו את הגופה או שנחזיר אותה בשיטות שלנו. היו רגעים שאתה מאבד תקווה וגם אתמול בערב היינו קרובים להחזרת הגופה אבל זה לא צלח". הגורם הוסיף: "לשמחתי הרבה בשתפ עם הרבה גורמים שיכנענו למסור את הגופה. לא נתנו שום דבר בתמורה לחוטפים".

עוד ציין כי "המשפחה ראתה את החמושים חוטפים את הבן. אנחנו נמצה את הבדיקה שלנו באשר למה אירע בבית החולים. הגדרנו לעצמנו מטרה להחזיר כמה שיותר מהר את הגופה. לא היתה שום בקשה שהחמושים הפנו. היו פוסטים שהם ביקשו שיחרור גופות מחבלים אבל לא התייחסנו לזה".

טירן פרו שגופתו נחטפה על ידי חמושים פלסטינים (צילום: רשתות ערביות)
טירן פרו שגופתו נחטפה על ידי חמושים פלסטינים (צילום: רשתות ערביות)

לדבריו, הרשות הפלסטינית היתה במבוכה ורצתה לסיים את הארוע הזה. "עשינו סנקציות כלכליות וג׳נין החלה לשלם מחיר. הבהירו להם שבסוף תהיה פעולה שהחמושים או ימותו או ייעצרו. החמושים איבדו תמיכה וקרדיט במחנה הפליטים בג׳נין. החמושים החוטפים היו ערבוב של ארגוני טרור - חמאס, הג'יהאד האיסלאמי וחללי אל אקצא", הסביר, "הם סימנו את טירן כחייל וזה הקשה".

"הציפייה מהרשות הפלסטינית, שמסגירה ישראלים שנכנסו לשטחי A, או במקרה של המשפחה שנכנסה לעיר העתיקה בשכם, הוא שהם ילמדו מהאירוע הזה", הדגיש, "המרחב של ג'נין, וחוסר המשילות בה הקשו על פעילות הרשות, שהיתה צריכה הם היו צריכים לחץ שלנו לפעול. היינו שמחים שהם היו פועלים כבר בשעה הראשונה". הוא ציין עוד: "פלסטיני שדיברתי איתו אמר לי שזה אסון אנושי לרשות הפלסטינית. הרשות ידעה שאם תיכשל בהחזרת הגופה - לא תהיה לה לגיטימציה לפעול בג'נין גם בעתיד".

עוד הדגיש: "היתה כאן פעילות מול אנשי תנזים בכירים במחנה הפליטים ג'נין שישבו עם החמושים שהחזיקו את הגופה, והם שיכנעו אותם לשחרר את הגופה בין 5-6 שעות. זו היתה פעולת שיכנוע והחמושים הודיעו איפה הגופה. בהמשך, היא הועברה לבניין המודיעין הכללי בג'נין, ואז הועברה באמבולנס ובליווי שוטרים פלסטינים לידינו". הוא סיכם כי "אנשים מרגישים בנוח, וחשים ביטחון להיכנס באלפיהם לג'נין. מדובר בכ-3,000-4,000 בני אדם שנכנסים מדי יום, וכ-7,000 בסופי השבוע. הם ערבים ישראלים שעושים קניות ומתקנים רכבים".