חשש מתקיפה ישראלית? דיווח: זו מערכת ההגנה הרוסית שאיראן מעוניינת לרכוש

רשת "בלומברג" האמריקאית דיווחה כי טהרן מעוניינת להצטייד במערכת הגנה אווירית מסוג S-400. זאת, על רקע ההתקרבות הדיפלומטית בין המדינות, מאז החלה הפלישה הרוסית לאוקראינה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
נשיא איראן ראיסי על עתיד הסכם הגרעין בנאומו באו"ם | צילום:
הכור בבושהאר אירן
הכור בבושהאר אירן | צילום: רויטרס

הדיפלומטים הבכירים הוסיפו כי פעילות הגרעין חסרת המעצורים של איראן עלולה לגרום למשבר חדש. לדבריהם, 84% היא הרמה הגבוהה ביותר שמצאו פקחי הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית באיראן. לפצצה גרעינית צריך אומנם מרכיבים נוספים והעשרת אורניום לרמות גבוהות הוא מרכיב חשוב, אך לא בלעדי. אך אם הדיווח נכון, זו כבר ממש לא זחילה.

הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית - סבא''א
הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית - סבא''א | צילום: REUTERS/Leonhard Foeger

הרעיון של ישראל, הסביר אותו גורם, הוא למצוא בעלות ברית. קואליציה שכזו תכלול את צרפת, ארצות הברית ואולי כמה מדינות ערביות, בעיקר מהמפרץ, שגם עבורן איראן מהווה איום. "אחדות היא כוח. לברית כזו תהיה תפקיד מרתיע. ישראל תתקוף את איראן, אבל טהראן לא תוכל להגיב, כי זו תהיה הכרזת מלחמה על כמה מדינות במקביל", ציין והוסיף כי "פריז וושינגטון דחו מכל וכל את האפשרות הזו והעדיפו את הפתרון הדיפלומטי מול איראן, אבל המצב השתנה".

תגיות:
איראן
/
ישראל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף