הורים שכולים נגד הלחץ האמריקאי: "אנחנו במלחמה קיומית"

יחיאל לייטר ששכל את בנו משה ז"ל, ותא"ל (מיל') דדי שמחי ששכל את בנו גיא ז"ל, הצטרפו למחאת ההורים השכולים ודרשו שלא לסיים את המערכה עד הניצחון | האזינו

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
הלחימה של כוחות צה״ל ברצועת עזה
הלחימה של כוחות צה״ל ברצועת עזה | צילום: דובר צה"ל

במחאה שקיימו ההורים השכולים, הם דרשו שלא לסיים את המלחמה בגלל הלחץ האמריקאי, אלא להמשיך עד הניצחון. זאת כאשר הם טוענים כי "סיום המלחמה יהיה טעות איומה בקנה מידה היסטורי". בתוך כך, יחיאל לייטר ששכל את בנו משה ז"ל, ותא"ל (במיל') דדי שמחי ששכל את בנו גיא, שוחחו הבוקר (רביעי) עם אראל סג"ל וטל לב רם ב-103FM והבהירו את עמדתם בנושא.

יחיא לייטר אמר: ""שתי נקודות, ארה"ב נלחמה נגד דעא"ש, היא לא השאירה את המלחמה לקראת הסוף אלא הפכה את דעא"ש לסופני, סיימה את העבודה. דין חמאס כדין דעא"ש, בדיוק כמו שהיא לא השאירה את דעא"ש על הרגליים לנו אסור להשאיר את חמאס על הרגליים ואת זה ארה"ב חייבת להבין. באופן כללי, לחץ אמריקאי בזירה הבינלאומית הוא דבר טוב, אבל במקום הנכון ובזמן הנכון".

"למשל, הזמן הנכון עכשיו כלפי מצרים שיצרה את הכלא הכי גדול בעולם, כשכל מדינות העולם קולטות פליטים מאזורי מלחמה, אם זה באירופה, אפריקה, בכל העולם. יש נורמה הומניטרית לקלוט פליטים, רק מצרים מסרבת לקלוט אפילו באופן זמני את העזתים. לכן, לחץ אמריקאי במזרח התיכון המקום הזה הוא בהחלט במקום ראוי אבל לא עלינו. אנחנו צריכים לזכות אך ורק בתמיכה מלאה עד סגירת המעגל מול החמאס, זה מה שדדי ואנוכי דורשים בפגישה עם מזכיר המדינה בלינקן", הוסיף.

"אנחנו כרגע במלחמה קיומית, אנחנו צריכים לשים את זה בראש תוכניותינו. את החמאס יש למוטט עד הסוף בדיוק כמו שארה"ב נוהגת מול האויבים שלה. ראוי שאלופי צה"ל במילואים יעמדו כתף אל כתף, כמו שהבנים שלנו עומדים כתף אל כתף בלחימה בתוך עזה, ראוי שהם יעמדו יחד עם הממשלה כדי להדוף מה שלא ראוי", הוסיף.

"כיוון שהייתי בצמתים האלה, לא בגובה של רה"מ, בסוף יושבים אנשים ומקבלים החלטות. האנשים האלה נטענים ממה שהם רואים, שומעים ומקבלים מלמטה. אנחנו רוצים להגיד למקבלי ההחלטות 'העם איתכם, אנחנו מבינים את גודל השעה'. אני רוצה שהמנהיגים, גם ראש הממשלה, גם גנץ וגם גלנט, ידעו שאנחנו איתם, שיעשו מה שצריך לעם ישראל לדורי דורות, זה הכול".

סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103fm

תגיות:
רצועת עזה
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף