זה מספר החטופים שלא יוחזר בעסקה, והשם המוכר שצפוי להישאר בעזה

בצל הדיווחים על עסקת חטופים, כתב "הארץ" חיים לוינסון מדבר על האופטימיות הזהירה והחסרונות: "ישראל מחליטה להשאיר סדר גודל של 20 חטופים כבני ערובה. לפי הקריטריונים הנוכחיים, מתן צנגאוקר נשאר בעזה"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
מחאה למען עסקת חטופים
מחאה למען עסקת חטופים | צילום: אבשלום ששוני

"בערוץ 14 ביכו את טראמפ שהבטיח לפתוח את הגיהינום על עזה, והוא פותח את הגיהינום עלינו, וזה נגמר בתחינה שהקב"ה יקשיח את לב פרעה ושחמאס יסרבו למתווה הנוכחי", הוא הוסיף.

"אין ממשק מלחמה", מוסיף לוינסון. "לפני 14 חודש כשהייתה עסקה חלקית, היו מטרות להמשך המלחמה – הייתה חאן יונס, הייתה רפיח. היום צה"ל יכול לעשות בעזה מה שהוא רוצה, ואף אחד לא מונע את זה ממנו. אמר סגן הרמטכ"ל במכתב ההתפטרות שלו: 'אין עצימות, אין כלום, מה אתם רוצים?'".

בתום דבריו ציין את הסוגיות האחרות המעסיקות את הממשלה בימים אלה והתייחס לנושא הפוליטי: "ממילא הממשלה בבעיה, האיום של סמוטריץ' ובן גביר להתפטר הוא קצת אקדח ריק מכדורים. נושא הגיוס ממילא שואב את הממשלה למטה. נתניהו מעדיף להיות בשליטה מאשר להיגרר, ונוח לו שהממשלה תתפרק על נושא מדיני שטוב לו, על טראמפ, סעודיה ואיראן, מאשר על גולדקנופף וחוק הגיוס. אז זה נותן לי אופטימיות".

תגיות:
חמאס
/
דונלד טראמפ
/
עסקת חטופים
/
עזה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף