השיח' הדרוזי עקל, מבכירי העדה בסוריה, הודיע כי הוא מתנגד להסכם עם המשטר החדש במדינה, בראשות אל ג'ולאני. הוא טען כי עדיין לא קיימת הסכמה, עם "הממשל הפוליטי בדמשק". כמו כן, האשים את הממשל הנוכחי ב"קיצוניות". 

כזכור, במהלך הימים האחרונים הופיעו דיווחים רבים על הסכם חדש שנחתם בין ממשלת סוריה לבין הנכבדים והמנהיגות המקומית של מחוז א-סווידא שבהר הדרוזים, בקרבת הגבול עם ירדן, אשר יוביל לשילוב מוחלט של המחוז במוסדות המדינה הסורית. על פי מקורות בלעדיים שהגיעו לידי אל-ג'זירה, ההסכם קובע כי שירותי הביטחון במחוז א-סווידא, שבשנים האחרונות היו נתונים לשליטה מקומית, יועברו ויוצמדו למשרד הפנים הסורי.

בצה״ל מתכוונים להקים בכתר החרמון מוצבים להמצאות ארוכת זמן. שר הביטחון, ישראל כץ אמר במהלך סיור שקיים יחד עם סגן הרמטכ״ל, האלוף תמיר ידעי כי "ישראל הבהירה כי ההמצאות שלה בחרמון הסורי היא ארוכה ולא תחומה בלוח זמנים". הפעילות של צה״ל ברכס החרמון הסורי מאפשר לצה״ל להשיג שורה של יתרונות טקטיים וגם אסטרטגיים: הרכס שולט באש ובתצפית על צפון הבקעה הלבנונית ועל צירי ההברחה בין סוריה ללבנון. במקביל הימצאות בכתר החרמון מאפשרת לצה״ל לשלוט בתצפית ובאש על מרחבים בעומק סוריה, המקום בו נמצאים לוחמי צה״ל הוא במרחק של כ-30 ק״מ מדמשק - טווח ירי של תותחי צה״ל.

לצד זאת בצה״ל אומרים כי הם פועלים בסיוע לאוכלוסייה אזרחית החל מתיקון צינורות מים עובר דרך סיוע בחיבור קווי חשמל שנפגעו וכלה במתן סיוע של ציוד רפואה.במרחב החיץ יש 40 אלף אזרחים סוריים בשליטתנו. 25 אלף בגולן ועוד 15 אלף למרגלות החרמון. צה״ל פועל במרחבים עם כוח גדול הכולל שלוש חטיבות. צה״ל סבור שצריך להחזיק כאמור בשטח מתוך תפיסת הביטחון כאשר הוא פועל על פי שלושה מעגלים טריטוריאליים. מרחב החיץ ונק שולטות - עד 5. מגדר הגבול, מרחב ביטחון עד 15 ק״מ. 

ומרחב השפעה הכולל עוד 65  ק״מ שהם בעצם האזור המפורז המונע הכנסה של נשק מכל סוג. בצה״ל הבהירו כי המטרה היא לא לאפשר התבססות צבאית של המשטר החדש במרחב. בצה״ל מוטרדים מהעובדה כי פתיחת בתי הכלא של אסד הובילה לשחרור המוני של אלפי פלסטינים שמחזיקים באידאולוגיה ג׳יאהדיסטית. ובמערכת הביטחון חוששים מהתחזקות חמאס בסוריה ובלבנון כאשר נחשד כי בחסות איראן הם יפעלו כנגד ישובי הגולן והגליל.