בניגוד לפרסומים, חוקרי מח"ש והשב"כ לא האזינו לטלפונים של עיתונאים. גורם המכיר את פרטי החקירה אומר כי לא בוצעה חדירה כלשהי למכשירים של אנשי תקשורת בפרשה. לדברי הגורם, העיתונאים לא היו נשוא הבדיקה של השב"כ ולכן הם גם לא זומנו למסור עדות או לתשאול כלשהו.

החשוד במעשה הוא איש שב"כ שעבד בארגון 25 שנים. הוא פרש סמוך ל-7 באוקטובר 2023. מיד עם פרוץ הטבח והמלחמה הוא גויס מחדש, בתחילה כעובד זמני ולאחר מכן במסגרת שירות מילואים.

כאשר התעורר חשד לדלף מידע מתוך השב"כ, החלה בדיקה בארגון. הבדיקה העלתה חשד לעבירות פליליות ולכן השב"כ פנה למח"ש שהיא אמונה לחקור חקירות פליליות שבהן מעורבים שוטרים אבל גם אנשי שירות ביטחון כללי.

בשב"כ אומרים כי החקירה הייתה הכרחית וכל איש שב"כ וכל בעל תפקיד בארגון ביטחוני יודע שאסור להוציא כל מידע מתוך הארגון לעיתונאים או לגורמים שאינם מורשים. לדברי גורמים בשב"כ אין בכלל שאלה בעניין. במקרה של החשוד, הוא העביר מידע על חקירות שב"כ לשימרית כהן אביטן מ"ישראל היום" ועמית סגל מערוץ 12 ולשר עמיחי שיקלי.

במקרה של שימרית, העביר החשוד מידע על תחקיר השב"כ ל-7 באוקטובר. ואילו המידע שהעביר לסגל ולשר שיקלי עסק בבדיקה שביצע השב"כ בתוך המשטרה מחשש לחדירת פעילי תנועת כך.

גורמים המלווים את החקירה אומרים כי החשוד נעצר לפני שבוע בתום משמרת שביצע בשב"כ. החשוד מסר גרסה שקשרה אותו לחשדות והוא מסר את המניע למעשים תוך שהוא טוען כי לא ביצע עבירה במעשיו.

עמית סגל כתב: "הייתי רוצה לחיות בדמוקרטיה שבה לאנשים שהובכו בגלל פרסום אמיתי לא תהיה היכולת לצאת למסע נקם שבמסגרתו יוכלו להאזין לעיתונאים, לחקור אותם על מקורותיהם ולזרוק למעצר שב״כ מי שהדליף. מה דעתכם, אנחנו חיים בדמוקרטיה כזו?".