לאחר שקטאר הגישה לבית הדין הבינלאומי בהאג הצהרה מפורטת נגד ישראל ביום חמישי האחרון, בה היא תוקפת את ישראל ומאשימה אותה ברצח עם, לשכת ראש הממשלה פרסמה אמש (שבת) בחשבון ה-X הרשמי עמדה נחרצת בנוגע לתפקידה המפוקפק של קטאר בגיאופוליטיקה של המזרח התיכון ובקשריה עם בעלות בריתה במערב ועם חמאס: "הגיע הזמן שקטאר תפסיק לשחק בשני הצדדים עם הדו-שיח הכפול שלה, ותחליט אם היא בצד של הציוויליזציה או בצד של הברבריות של חמאס. ישראל תנצח במלחמה הצודקת הזו באמצעים צודקים".
The time has come for Qatar to stop playing both sides with its double talk and decide if it's on the side of civilization or if it's on the side of Hamas barbarism. Israel will win this just war with just means.
— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) May 3, 2025
התגובה הקטארית, רוויית רטוריקה ותוקפנות, מדגישה שוב את הסתירה העמוקה שבין תפקידה המוצהר של קטאר כמתווכת ניטרלית לבין עמדותיה בפועל – המנרמלות את נרטיב הטרור של חמאס.
דובר משרד החוץ הקטארי הגיב ברשת-X: "מדינת קטאר דוחה בתוקף את ההצהרות המתסיסות שפרסמה לשכת ראש ממשלת ישראל, אשר רחוקות מלהגיע לסטנדרטים הבסיסיים ביותר של אחריות פוליטית ומוסרית. הצגתה של התוקפנות המתמשכת נגד עזה כהגנה על "ציוויליזציה" מהדהדת את הרטוריקה של משטרים לאורך ההיסטוריה אשר השתמשו בנרטיבים כוזבים כדי להצדיק פשעים נגד אזרחים חפים מפשע".
במקום לגנות את הטבח שביצע חמאס ב-7 באוקטובר – קטאר בחרה להפנות אצבע מאשימה כלפי ישראל: "מאז פרוץ המלחמה, מדינת קטאר, הפועלת בתיאום הדוק עם שותפיה, עשתה כל מאמץ לתמוך בגישור שמטרתו לסיים את הלחימה, להגן על אזרחים ולהבטיח את שחרור בני הערובה. יש להעלות שאלה לגיטימית: האם שחרורם של לא פחות מ-138 בני ערובה הושג באמצעות מה שנקרא פעולות צבאיות "צודקות", או באמצעות אותו גישור שכעת סופג ביקורת וערעור שלא בצדק? בינתיים, העם הפלסטיני בעזה סובל מאחד האסונות ההומניטריים הקשים ביותר של העת החדשה - מצור חונק, רעב שיטתי, שלילת תרופות ומחסה, ושימוש בסיוע הומניטרי ככלי לכפייה פוליטית. האם זהו באמת מודל ה"ציוויליזציה" המקודם?".
למרות הצהרותיה, חשוב לציין בהקשר זה כי קטאר ממשיכה לארח את הנהגת חמאס בדוחא, לספק לה גב כלכלי ומדיני, ולהעניק לה לגיטימציה בזירה הבינלאומית, כל זאת תוך ניסיון קטארי לצייר את ישראל כאחראית ל"אסון הומניטרי".
דובר החוץ שך קטאר הוסיף: "מדיניות החוץ העקרונית של מדינת קטאר אינה סותרת את תפקידה כמתווכת אמינה וחסרת פניות. קמפיינים של עיוות ולחץ פוליטי לא ירתיעו את קטאר מלעמוד לצד עמים מדוכאים, להגן על זכויותיהם של אזרחים ללא קשר לרקע, ולקיים את החוק הבינלאומי ללא סלקטיביות או יוצאים מן הכלל. מדינת קטאר ממשיכה לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם הרפובליקה הערבית של מצרים ועם ארצות הברית של אמריקה כדי להבטיח הפסקת אש מיידית, להבטיח זרימה רציפה של סיוע הומניטרי ולקדם שלום צודק ומתמשך המבוסס על צדק ואנושיות, ולא על אלימות וסטנדרטים כפולים".
לבסוף, שב והדגיש את עמדתה בנוגע לפתרון האמיתי אליו היא שואפת: "מדינת קטאר מאשררת מחדש את אמונתה הבלתי מעורערת כי שלום אמיתי יכול להיות מושג רק באמצעות הסדר מקיף וצודק המבוסס על לגיטימציה בינלאומית, כזה שיסיים את הכיבוש ויבטיח את הזכויות הלגיטימיות של העם הפלסטיני, ובראשן הקמת מדינה עצמאית לאורך גבולות 1967, עם מזרח ירושלים כבירתה".