קצין בכיר: "חיזבאללה מתחמש ונערך בגלוי לעימות, בצה"ל נערכים לפנות יישובים"

גורם בפיקוד הצפון מספר כי "חיזבאללה מפר את הסכם 1701 כמעט כל יום", ומוסיף: "צבא לבנון משתף עימם פעולה". לדבריו, בצבא לא מצאו אינדיקציות למנהרות בגבול הצפוני, למרות תלונות של תושבים

נועם אמיר צילום: ללא
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

הגורם מספר כי תלונות על ההפרות מוגשות יחד עם חומר שנאסף על ידי צה"ל ולמרות שיתוף הפעולה המלא מול יוניפיל, נדמה בחלק מהמקרים כי האוזן בצד השני שומעת אבל לא באמת מקשיבה: "כמעט על כל הפרה אנחנו מגישים תלונות לאו"ם וחלק מההפרות אנחנו מדווחים בזמן אמת. היו מספר מקרים שהעברנו דיווחים לאו"ם על היערכות של חיזבאללה לשגר למרחב בישראל והם הצליחו לסכל את הירי".

דוגמא טובה לשלטון החיזבאללה ולאחיזה האיראנית בלבנון ניתן להבין מדבריו של הגורם בפיקוד הצפון "אנחנו יודעים לנתח היטב את ההיערכות של חיזבאללה גם בכפרים וגם בתשתיות. רואים פה טביעת אצבע איראנית מאוד ברורה. אנחנו גם יודעים לומר שצבא לבנון משתף עם החיזבאללה פעולה".

בצה"ל נערכים לכך שהחיזבאללה ינסה לחדור ליישובים קרובים לגבול ולכבוש את השטח לפרק זמן קצר כדי לייצר הישג. "בהיבט הזה אנחנו מכשירים חיילים להיכנס ליישובים ולתת מענה הגנתי" מסביר הגורם בפיקוד הצפון. "מדובר בלוחמים מובחרים שנבחרו בקפידה, ונעשו כמה תרגילים בכמה יישובים, ובעתיד הקרוב נתרגל שוב". בצה"ל מגבשים בימים אלה תוכניות לפינוי יישובים צמודי גדר. בשלב הזה מעריכים בצה"ל כי בעימות הבא, יישובים הרחוקים מהגבול כארבעה קילומטרים יפונו לאחר שהשטח יוכרז כשטח צבאי סגור בצו אלוף. הגורם הצבאי מספר כי חלק מהיישובים כבר הכינו תוכניות פינוי משלהם.

בשנה האחרונה, אומר הקצין, הגזרה התעצמה בכל הקשור למערכות ניתור השטח:  "אנחנו עוקבים כל הזמן אחר כל חתימה שמשתנה בתוואי השטח" אומר הגורם "גם באשר לחשש של תושבים ממנהרות, אנחנו עדיין מקבלים תלונות ואת כולם אנחנו בודקים בקפידה אולם באמצעים שאיתם אנחנו בודקים אני יכול לומר שלא נמצאו כאלו".

תגיות:
חיזבאללה
/
צבא
/
גבול הצפון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף