יוני זרקה עלה לישראל מפריז משום שסבל מאנטישמיות. כשנולד קראו לו יוני על שם יוני נתניהו ז"ל, שנהרג בחילוץ בני הערובה באנטבה. חלומו הגדול היה לעלות לארץ ולהתגייס לצה"ל. בגיל 33 הוא הגשים את חלומו הראשון. בדרך לגיוס הוא נתקל בחומת הביורוקרטיה של צה"ל. אבל יוני לא ויתר, חמוש בדגל ישראל התבצר בכניסה לבסיס המיון בתל השומר והבטיח: "אני לא זז מכאן עד שיגייסו אותי לקרבי". עכשיו הוא בדרך להגשמת חלומו השני.
אבל יוני לא ויתר. "הצבא מפחד שאני לא בכושר? אני בכושר טוב מאוד", הוא טוען. "אני ספורטאי מצטיין, סיימתי כבר תחרות איירון מן. החלטתי לעלות לישראל לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו ביקר בצרפת ויצא בקריאה ליהודים לעלות. בפברואר 2015 עליתי לארץ ומאז אני מנסה להתגייס".
סיפורו של יוני הגיע עד לראש הממשלה נתניהו, שהזמין אותו לביקור בכנסת. נתניהו הודה ליוני אבל הודיע שהוא לא יכול להתערב לטובתו. אולם הפגישה הניעה את גלגלי הביורוקרטיה ויוני נקרא לפגישה אצל ראש אכ"א, האלוף חגי טופולנסקי, שלא נשאר אדיש והבטיח למצוא את הנוסחה לגיוסו של יוני לצה"ל.
"כל עוד צה"ל מוגדר כצבא העם, חובה על צה"ל לגייס כל אחד שרוצה לקחת חלק ולתרום את חלקו", אומר עו"ד פלטק. “לצבא לא צריך להיות שום שיקול דעת האם לגייס או לא לגייס אנשים כל כך ערכיים, ציוניים ובריאים כמו יוני, שיכול לתרום כל כך הרבה. במאבק הזה יוני הוכיח כי הוא ראוי להיות לוחם בצה"ל".