מה שהממשלה לא רוצה שתזכרו: איך ישראל נכנעה לתכתיבי "האח הגדול" | אפרים גנור

מה שלא הצליחו לחולל לנו כל מדינות ערב סביבנו, שרצו בחיסולנו מאז 1948 - הצליחו לחולל לנו אותם "חמאסניקים עם קלאצ'ניקובים וכפכפים". אין ספק כי במציאות אחרת, ללא פיקוח הדוק וקפדני, הכול היה אחרת

אפרים גנור צילום: פרטי
נתניהו ושרי ממשלתו
נתניהו ושרי ממשלתו | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
3
גלריה

במקום זה הממשלה הזאת בחרה לנהל מלחמה אין סופית עד ל"ניצחון המוחלט", עד ה"חמאסניק האחרון", ולהכריז שוב ושוב כי "אנחנו פסע מניצחון". ניצחון שכמובן לא הגיע, גם אחרי כיבוש ציר פילדלפי ורפיח. זאת כשלאורך השנתיים של המלחמה תמרנו ברצועת עזה בין שלוש לחמש אוגדות במחיר דמים כבד מנשוא.

כוחות צה''ל ברצועת עזה
כוחות צה''ל ברצועת עזה | צילום: דובר צה''ל

כך, לאחר שנתיים של מלחמה ללא תכלית, במקום ניצחון מוחלט קיבלנו כישלון מוחלט. הכישלון הזה הביא לפיקוח אמריקאי צמוד. נכון, בזכותו קיבלנו בחזרה את החטופים החיים וכמחצית מהחללים עד עתה. אולם המחיר הוא שישראל איבדה את עצמאותה ואת החופש המוחלט לפעול להגנתה - שני יסודות קיום עקרוניים שעליהם שמרו כאן בקנאות לאורך 77 שנות קיומה של המדינה.

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ
בנימין נתניהו, דונלד טראמפ | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בממשלה הזאת ימשיכו לספר לנו שהכול מתואם עם האמריקאים. זאת כשברור לכול שממשלת ישראל הכניסה במו ידיה הימניות והכושלות את מדינת ישראל למלכוד הזה. מלכוד שמונע ממנה ליהנות מחופש פעולה מול חמאס, בדיוק כפי שטענו אותם פרשנים "תבוסתנים" - כמעט מהיום הראשון למלחמה.

שטויות במיץ. עם סינוואר, בלי סינוואר, נותרנו עם חמאס שמתחמש מחדש, מגייס אלפי צעירים עזתים ומחדש את שליטתו ברצועה לנגד עינינו. במקביל, בכל שעה שחולפת אנחנו מאבדים את השליטה שלנו ברצועה. תחת עיניו הפקוחות ושליטתו של טראמפ, עזה הופכת למרקם חדש ולא ברור שיכלול אוסף של כוחות, עמים ובעיקר אינטרסים. כשמנגד עומדת ישראל - בלי שליטה ויכולת השפעה.

אילו רק הייתה כאן ממשלה פרגמטית וחכמה, נקייה מחלומות משיחיים ומשיקולים פוליטים ציניים, כל זה היה נמנע - והיינו היום במציאות שונה, טובה ובטוחה הרבה יותר.

תגיות:
חמאס
/
בנימין נתניהו
/
ארצות הברית
/
רצועת עזה
/
עסקת חטופים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף