פעם הסתובבתי עם סרט מדידה, היום אני עושה ניסיונות קולינריים

בשנים האחרונות לימדתי את עצמי לאכול ולא לבלוע, לבחור ולא להתפשר, להחליט ולא להצטער. גם לימדתי את עצמי ליהנות ולא לעצור באמצע. לשתות, ולהזמין עוד כוס ועוד אחת

טליה לוין צילום: ג'רמי לדנר
לישת בצק
לישת בצק | צילום: אינג אימג'

לילה אחד, בעודי שוכבת במיטה ומנסה לספור את סיבובי אלומת האור המסתובבת מאחד מאתרי הבנייה הסמוכים לביתי - שהפך לבור עצום ובו סוג של מגדלור שמאיר את עבודתו הדי רועשת של הטרקטור שחופר בשעות שבהן אין תנועה בכביש - החלטתי שאני צריכה לעשות משהו דווקא במטבח. הקמתי את עצמי לא לפני שהתקשרתי למוקד העירוני בשתיים לפנות בוקר כדי לדווח להם על אור מסנוור שנכנס לי דרך התריסים, גם כשהם סגורים. אני לא יודעת אם התייחסו אלי ברצינות או כעוד מוזרה תל אביבית שנדפק לה הראש. אבל ניחא. היה לי משעמם והחלטתי לגרור להרפתקה גם את המוקדנית המשועממת, שנשמעה די משועשעת מהשיחה.

זה מתחיל בחיתוך דק ועדין של ירקות לסלט, שנדמה ומתחרה בגודל של עצמו מלילה ללילה, זה עובר בניסיונות לחקות מאכלים מאינסטגרם שנראים יפה בתמונות, ועוד כמה ניסיונות קולינריים שברובם לא היו עוברים את שלב האודישנים ב"מאסטר שף", אבל עוזרים לי לגבש טעם אישי והעדפות, לרכוש ניסיון שלא הכרתי עד עכשיו. ואולי אוכל להביא סוף־סוף מנות לאירועים ולא רק להיות טליה על היין.

לימדתי את עצמי גם לאהוב.

תגיות:
בישול
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף