בית המשפט העליון דן היום (חמישי) בחוק המאפשר לראש הממשלה בנימין נתניהו להפר את ניגוד העניינים שלו מבלי לחשוש מנבצרות. ינון מגל וחיים לוינסון דנו על כך ב־103fm עם פרופ' טליה איינהורן, חברה באקדמיה הבינלאומית למשפט השוואתי, אשר הביעה את דעתה בנושא.

השופט פוגלמן: "בית המשפט מוסמך לבקר חוקי יסוד בהרכב מורחב" 

"אני מצפה ששלושה שופטים יאמרו את הדבר המתבקש - שאין להם סמכות לדון בעילה של תיקון לחוק יסוד", אמרה פרופ' איינהורן. "אין בעולם המערבי בכלל דוגמה שבית משפט עוסק בנבצרות של ראש ממשלה מכהן. הטיעון של השימוש לרעה בסמכות מכוננת של הכנסת הוא דבר שלא קיים", טענה. "הרי מה זה חוקי היסוד? היועמ"שית בגלגול קודם טענה את זה בעצמה, והנה לכן עכשיו היועצת המשפטית של הכנסת אמרה 'מה פתאום היא שינתה את דעתה?'".

עוד היא טענה כי "כשאהרן ברק התחיל את המהפכה החוקתית הוא תלה את זה בחוקי יסוד, בשנים האחרונות מבג"ץ שפיר התחילו להגיד 'יכול להיות שגם זה אי אפשר לחוקק', כי יש מעין דבר כזה של שימוש לרעה שאיש לא שמע עליו בכלל. בית המשפט מנסה לייצר לעצמו סמכות, אין חיה כזו, זה לא יכול להיות. מה זה נבצרות? בכל העולם המערבי נבצרות היא עניין פיזי או נפשי".

הדיון בחוק הנבצרות (צילום: אברהם בלוך)

בהמשך, סיכמה: "אתם רוצים להדיח ראש ממשלה מכהן? יש דרך, יש הליך. עקרון שלטון החוק, כל הרשויות כפופות לשלטון החוק, וברגע שבית המשפט מעמיד את עצמו מעל הכנסת - הלכה הדמוקרטיה בעצם".