ברקע הלחימה בעזה והמעורבות הדיפלומטית של קטאר, פרסם אתמול יעקב כץ, עורך ג'רוזלם פוסט לשעבר, טור בפוקס ניוז, בו טען כי "קטאר צריכה לגרש את מנהיגי חמאס ואם לא, אמריקה צריכה לעשות את זה בשבילם".
לדברי כץ, "אחת התוצאות של טבח חמאס בישראל צריכה להיות הבנה שהעולם לא יכול עוד לשחק משחק כפול עם חמאס. מדינות ואנשים יצטרכו לבחור את הצד שבו הם נמצאים - ישראל, ארצות הברית ואירופה, שנלחמות ברוצחי חמאס, או בטרוריסטים. זה כל כך פשוט. אחד המקומות הראשונים להתחיל לשאול את השאלה הזו הוא קטאר, המדינה הקטנה והעשירה במפרץ הפרסי שיש לה היסטוריה של משחק בשני הצדדים בסכסוכים וחשוב מכך, לברוח מזה".
"ביום שישי, למשל, בילה שר החוץ האמריקני אנטוני בלינקן את היום בקטאר כחלק מסיורו במזרח התיכון כדי לחזק את התמיכה במערכה של ישראל נגד חמאס, ואז בשבת הגיע למדינה שר חוץ נוסף - חוסיין אמירבדולהיאן מאיראן. יש מעט מדינות בעולם שיכולות לארח יום אחד שר חוץ של ארה"ב, ולמחרת את האויב המושבע של אמריקה מאיראן. קטאר היא אחת מהן", מוסיף כץ, שמציין כי "ביקורו של אמירבדוללהיאן בקטאר כלל פגישה במוצאי שבת עם איסמעיל הנייה, המנהיג הפוליטי של חמאס המתגורר בדוחא והאיש שפרץ בחגיגה בשידור חי לאחר ששמע כי לוחמיו טבחו ביותר מ-1,200 בני אדם וחטפו כ-150 נוספים. בסרטון שפורסם מהפגישה, נראה שר החוץ של איראן מחבק בחום את הנייה וכן את שני סגניו של חמאס - מוסא אבו מרזוק וח'ליל אל חיה. האופן שבו קטאר ומשפחת אל-תאני השלטת ממשיכים לספק מקלט לטרוריסטים הוא שערורייתי. האם מישהו יכול לדמיין אחרי ה-11 בספטמבר שקטאר הייתה רשאית לארח את מנהיג אל-קאעידה, אוסאמה בן לאדן? מה שקרה בישראל בשבוע שעבר הוא הגרסה המודרנית של 9/11 וצריך להכריח את קטאר לקבל החלטה - האם היא עומדת עם הטרוריסטים או עם המערב?".
את דבריו חתם באומרו כי "חמאס הוא קבוצה אלימה ורצחנית שצריך לעצור אותה. החמושים שפרצו לבתים ישראלים, כמו גם מנהיגים כמו הנייה שחושבים שהוא יכול להטיל אימה על אזרחים מביטחונו של ביתו בדוחא. אם למדנו משהו מה-7 באוקטובר, זה שההבדל בין טוב לרע צריך להיות ברור ושצריך להביס את חמאס. קטאר צריכה להחליט לצד מי היא".