ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר אתמול הצהרה לתקשורת ובה התייחס להפגנות של משפחות החטופים: "אנחנו לא זקוקים להמרצה, לפי כל מה שאני רואה זה רק מחזק את דרישות החמאס ומרחיק את היעד", אמר. חבר הכנסת רם בן ברק, לשעבר יו"ר ועדת החוץ והביטחון וסגן ראש המוסד, תקף את דבריו בשיחה שקיים הבוקר (ראשון) עם ענת דוידוב וניסים משעל ב-103FM.

שחרור חטופים והפסקת אש ארוכה: ישראל וחמאס מתקרבים לעסקה | כל הפרטים
ישראל צריכה לקחת בחשבון: "יכול להיות שקטאר איבדה שליטה על חמאס"

"הוא גם חוצפן וגם מסכן את כל ההתנהלות עכשיו", אמר בפתח השיחה. "מה זה אומר מעלה את המחיר? לולא המחאה הזו הוא בכלל לא היה מזכיר אותם, כשהוא יצא למלחמה הוא לא הזכיר אותם. אני קורא להמשיך ביתר שאת את המחאה שלהם, לא להתרגש מהאמירות של נתניהו. לגבי קטאר זו הפקרות. מי שביקש ממנה להאכיל את חמאס שנים רבות זה אותו נתניהו. עכשיו כשיש עסקת שבויים על הפרק וקטאר יכולה לסייע, זה הזמן לצאת נגדה? יש לי כמה רעיונות על מה האינטרסים האמיתיים של רה"מ, אני לא רוצה להגיד את זה ברדיו כי זה מאוד קיצוני ואני מקווה שאני טועה".

"לדעתי הישארות שלו בשלטון גרועה יותר מכל חלופה, מבחירות, מכל דבר. אני רואה אדם שאומר לנשיא ארה"ב שהוא לא פוסל שתי מדינות, ולסמוטריץ' אומר שהוא לא פוסל לחזור לגוש קטיף", המשיך לתקוף. "זאת ממשלה שמנוהלת 100 אחוז על ידי הגורמים הכי קיצוניים במדינה. 10 אחוז מהאוכלוסייה מנהלים מדינה שלמה. היא מנוהלת על ידי סמוטריץ' ובן גביר, מילא הייתה לא מנוהלת. היא כן מנוהלת על ידי גורמים קיצוניים מאוד, אומרים אנחנו ננצח. מי ינצח? נתניהו והבן שלו ממיאמי? או סמוטריץ' והבן שלו שלא התגייס?".  

"בשביל לשחרר את החטופים צריך לקבל החלטות קשות מאוד, מה גם שיכול להיות שהן הנכונות. בסוף באה ארה"ב יחד עם סעודיה ומדינות המפרץ, מצרים, ירדן ואחרות בתמיכה של המדינות המערביות האחרות ואומרת שאולי יש מקום לעסקה גדולה. נתניהו רק עם המצרים בקטע שאנחנו הכי צריכים אותם בציר פילדלפי. אנחנו צריכים את הקטארים בשביל להניע תהליך שיחזיר את החטופים, את ארה"ב בשביל להמשיך את הלחימה ויכול להיות שיש לנו את הצפון. הוא רק עם כולם. אני שואל את עצמי למה להגיע למתיחות איתם. אני חושב שזה בעיקר מיותר, הם גם מתווכים בעסקאות השבויים וגם חייבים להגיע איתם להסכם על ציר פילדלפי. מה מערכת השיקולים של נתניהו? הניצחון על חמאס יהיה כשיהיה גוף שלטוני אחר בעזה. צריך להתחיל לפעול בעניין. ארה"ב מציעה הצעה, למה נתניהו אומר ישר לא? הוא לא רוצה לגמור את המלחמה הזו?", הוסיף.

על עסקת החטופים המתגבשת אמר: "פגישה ברמה כזאת היא פגישה אחרי שהצוותים שמתחת כבר דיברו והכינו אותה, ברור לכולנו שזה לא אפס תוצאה, זה אולי לא 100 אחוז אבל בטח לא אפס. אין משהו שיספק את סינוואר חוץ מהפסקת המלחמה, בשביל זה הוא מחזיק את השבויים. אנחנו צריכים להחליט מה אנחנו רוצים, אנחנו רוצים להחזיר את החטופים? נצטרך לקבל החלטות קשות. תלוי האם הפסקת המלחמה בסופה יש גורם אחר שמנהל את הרצועה וציר פילדלפי סגור ויש פירוז של עזה, זה סוג אחד של עצירת מהלחמה. האם זה אומר שעוצמים עיניים ונותנים לחמאס להתחזק בעזה? לזה אסור להסכים. אני בכלל חושב שמדינת ישראל יכולה לקחת סיכונים, ה-7 באוקטובר לא היה קורה אם היינו מוכנים באותה שבת. אנחנו לא חלשים ויש כאן הזדמנות לפתור את הבעיה של עזה. האכלנו את המפלצת וחשבנו שאם ניתן לה מדי פעם מכות היא תהיה מורתעת. זו הייתה הדוקטרינה של נתניהו".

ראש הממשלה בנימין נתניהו מכנס את הקבינט לניהול המלחמה בקריה בתל אביב (צילום :איתי בית-און / לע״מ)

לסיום התייחס חבר הכנסת להישארותם של השרים בני גנץ וגדי איזנקוט בממשלת החירום ואמר כי "גנץ ואיזנקוט צריכים להיות בממשלה כל זמן שיש להם השפעה על האסטרטגיה הכוללת. לצערי הרב אני לא חושב שיש להם השפעה. כשאני שומע את נתניהו אומר שהקבינט המורחב יחליט אם יהיה או לא ממשל צבאי בעזה. אני מעריך שנתניהו אומר לחבר'ה של החזרה להתיישבות שם, אני מבין שהוא הבטיח להם כל מיני הבטחות. המסקנה שלי היא אם לא נפיל את נתניהו שום דבר לא יקרה כאן. אם הם לא יודעים להשפיע על האסטרטגיה, מה הם עושים שם? צריך בחירות כמה שיותר מהר, אלא אם כן תהיה ממשלה אחרת בתוך הכנסת הזו שזה עדיף. אם יהיו חמישה אנשים מהליכוד שיחליטו מי מהם יהיה רה"מ במקום נתניהו ויעשו מעשה אמיץ, זה אפשרי. האלטרנטיבה השנייה היא בחירות. אם זה רה"מ שלנו, צריך להחליף אותו".

סייעה בהכנת הכתבה: מיכל קדוש, 103fm