הצעת נתניהו אושרה: שהות התושבים שפונו תוארך במלונות ובמעני הדיור

הממשלה הסמיכה את מנהלת תקומה להאריך את שהות תושבי החבל המפונים שנותרו במלונות ובמעני הדיור הזמניים. תנועת "עתיד לעוטף": "אנו מבקשים להמשיך ולתת מענה לישובים ולקהילות שלא יכולות לחזור גם ב-15.8"

פלד ארבלי צילום: ללא
בנימין נתניהו
בנימין נתניהו | צילום: יונתן זינדל פלאש 90

במסגרת ההחלטה שהתקבלה, המנהלת תסדיר את המתכונת על פיה יקבע מועד החזרה של הקהילות לבתיהם וזאת בתיאום עם משרד האוצר ובבחינת התנאים הביטחוניים והשיקומיים.

עוד במסגרת ההחלטה סוכם כי מנהלת תקומה, בתיאום עם משרד האוצר, תגבש פעילויות הפוגה לתושבים השוהים מחוץ למתקני הקליטה ומעני הדיור הקהילתי, ותממש זאת באמצעות הרשויות המקומיות בחבל.

תיעוד מהתקיפות | צילום: דובר צה"ל

היום התקיים דיון ער בממשלה סביב ההחלטה להארכת מועד הפינוי ליישובי תקומה. שר התיירות חיים כץ מחה על העדר ההחלטה להארכת מועד הפינוי לכלל יישובי הצפון והדרום ודרש ודאות בנושא עבור המפונים והמלונות. הממשלה התחייבה בפני שר התיירות חיים כץ כי תוך שבוע תתקבל החלטה בנושא.

תגובת תנועת "עתיד לעוטף" על הארכת השהות של משפחות ומפוני העוטף: "אנחנו מברכים את מנהלת תקומה וכל העוסקים בדבר על ההקשבה לקולות מן השטח והארכת השהות למפונים עד ה-15.8. אנו מבקשים לוודא שהארכת השהות לא תהיה על חשבון תקציבי השיקום והפיתוח. במידת הצורך יש להגדיל את העוגה התקציבית הניתנה למנהלת תקומה כדי להבטיח שהשיקום לא נפגע. כמו כן, אנו מבקשים להמשיך ולתת מענה לישובים ולקהילות שלא יכולות לחזור גם ב-15.8 ולא להשאירן מאחור".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
חיזבאללה
/
לבנון
/
צפון הארץ
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף