ראש הממשלה בנימין נתניהו ייפגש היום (ראשון) עם שר החוץ של מצרים סאמח שוקרי, כך הוא אמר בפתח ישיבת הממשלה שנערכה הבוקר. "אני שמח לבשר שהיום יגיע לישראל שר החוץ של מצרים סאמח שוקרי, אותו אפגוש אחר הצהריים ושוב בערב. הביקור הקודם של שר חוץ מצרי בישראל היה ב-2007, כמעט לפני עשור", אמר נתניהו.



לדבריו, הביקור היום חשוב מהרבה בחינות. "הוא מלמד על השינוי שחל ביחסי ישראל ומצרים, לרבות קריאתו החשובה של הנשיא א-סיסי לקדם את תהליך השלום, גם עם הפלסטינים וגם עם מדינות ערב. שר החוץ של מצרים בא בשליחותו של נשיא מצרים, אנו מקדמים אותו בברכה. אני מבקש גם להודות לעורך הדין יצחק מולכו שתרם רבות למימוש הביקור הזה".



על פי דיווח מהבוקר בסוכנות הידיעות "מען", שציטט גורמים דיפלומטים מצריים, נתניהו ושוקרי צפויים לדון במספר נושאים אזוריים, בהם הקיפאון בתהליך המדיני בין ישראל לפלסטינים. במהלך הפגישה, שצפויה להיערך בירושלים, יפציר שוקרי בראש הממשלה לקבל את יוזמת השלום הצרפתית, שישראל טוענת כי היא מרחיקה את הצדדים ממגעים ישירים. עוד דווח, כי השניים ידונו במצב הביטחוני הנפיץ בחצי האי סיני והיחסים בין ישראל למצרים. על פי הגורמים הדיפלומטיים, הפגישה היא הכנה לביקור של נתניהו במצרים.



שר החוץ המצרי ייוועד גם עם יו"ר המחנה הציוני, ח"כ יצחק הרצוג וחברת הכנסת ציפי לבני, בניסיון ללחוץ עליהם להיכנס לממשלת נתניהו, כדי לקדם את תהליך השלום.



בחודש מאי אמר נשיא מצרים עבד אל פתאח א-סיסי, כי קהיר מוכנה להשקיע כל מאמץ כדי לתרום לפתרון הסכסוך בין ישראל לפלסטינים, והדגיש כי "קיימת הזדמנות עצומה להשגת שלום". בנאום שנשא בעיר אסיוט, קרא נשיא מצרים להנהגה ולמפלגות הפוליטיות בישראל ולפלסטינים להגיע להסכמה בעניין הצורך למצוא פתרון למשבר עם הפלסטינים. הוא הביע תמיכה ביוזמת צרפת לכנס ועידת שלום, ואמר כי נוצרה כעת הזדמנות של ממש לשלום, ותהיה זו בשורה גדולה לדורות הבאים אם אכן יושג. 

"אני מדבר מתוך ניסיון של אנשים שעברו את 1973 ו-1977 (המלחמה והשלום), ואיש לא ידע את גודל השנאה לפני שמצרים עשתה את הקפיצה האדירה", אמר א-סיסי. "בפגישות שלי עם מנהיגי העולם אני משוחח על תוכנית השלום של מצרים עם ישראל, שנכתבה באותיות של אור בקרב עמי האזור. איש לא חשב שיהיה שלום יציב, אך 40 השנים הוכיחו שזה אפשרי, ובעתיד יהיה שלום חם יותר".

א-סיסי הדגיש עוד, כי יש להקים שתי מדינות לשני העמים – הפלסטיני והישראלי. "אם נשיג זאת, נעבור את התקופה הקשה", אמר. "אם נהיה מסוגלים עם אמונה אמיתית להשיג שלום, נוכל לפתוח דף חדש של תקווה לפלסטינים ולישראלים, ועם הזמן נוכל לגשר על כל הבעיות".

א-סיסי הזכיר לישראלים, כי ישנה יוזמה ערבית, יוזמה צרפתית וגם מאמצים של ארצות הברית והקוורטט לפתרון סוגיה זו. "אנחנו במצרים לא רוצים לשחק תפקיד עיקרי, אך מוכנים לעשות מאמץ גדול שיביא לסיום הבעיה. על המפלגות וההנהגה בישראל לתאם ביניהן לפתרון סוגיה זו, ואם נצליח בכך, נכנס לעידן שאיש לא יאמין".

בתגובה אמר נתניהו כי "ישראל נכונה להשתתף עם מצרים ועם מדינות ערב האחרות בקידום התהליך המדיני והיציבות באיזור. אני מעריך את פועלו של הנשיא א-סיסי ושואב עידוד מהמנהיגות שהוא מגלה גם בעניין חשוב זה".